De lente lijkt nu echt goed door te breken en bij zeilclub ZCK uit Hank is het zeilen weer begonnen. We leren kinderen zelfstandig zeilen. Van jonge zeilers tot wedstrijdzeilers! We zoeken weer nieuwe deelnemers voor de voorjaarscursus. Op onze veilige besloten plas de Kurenpolder leren kinderen tijdens een aantal zondagen in mei en juni zelfstandig een Optimist zeilen.

De CWO-trainingen starten 21 mei en iedereen met zwemdiploma kan meedoen. Is zeilen wel iets voor mijn kind? Wedden van wel? Geef je kind nu op op www.zck.nl!

Veel ouders kijken hoe ze iets leuks voor hun kinderen kunnen bedenken. Even los van die schermpjes de buitenlucht in. Liefst iets dat bijdraagt aan de ontwikkeling van hun kinderen. Een sport die zelfs bijdraagt aan 21e eeuwse vaardigheden als zelfregulering, probleem oplossen, creatief denken en samenwerken. 

Op zoek naar een zeilcursus in Brabant?

Naast de Biesbosch aan de A27 bij Hank ligt Zeilclub Kurenpolder (ZCK). Daar zijn we al vanaf 1974 bezig kinderen te leren zeilen. Van beginners tot wedstrijdzeilers. Het is onwijs leuk om te doen en ze leren er zelfstandig een zeilboot te besturen wat goed is voor hun zelfvertrouwen. Zeker op de veilige en besloten recreatieplas Kurenpolder. Weer of geen weer. Wind of geen wind; je leert er altijd wat van! En de glimlach van kinderen is goud waard. 

Nou begint het seizoen weer en starten 21 mei onze trainingen voor zowel beginners als gevorderden. We hebben nog plek voor meer kinderen dus grijp deze kans en schrijf je kind in. Op onze website vind je alle informatie, contact- en inschrijfmogelijkheden. Ken je nog kinderen in je omgeving die je deze ervaring gunt? Maak ze er op attent! 

Over ZCK

Zeilclub Kurenpolder is een warme club met veel nevenactiviteiten met focus op jeugdleden & wedstrijden. We zijn opgericht op 24 dec 1974 door families uit Hank en Dussen. Onze thuishaven is: Kurenpolderweg 31, 4273 LA Hank

  • Zeilers: kinderen en hun ouders komen uit de hele regio. Vanuit Breda tot Utrecht e.o. aan toe.
  • Klassen: Optimist, Splash, Laser en individuen varen ook op grote race zeilboten mee her en der
  • Wedstrijden: racen zit in ons bloed en we nemen deel aan het Combi Rotterdam circuit en landelijke wedstrijden.
  • Samenwerkingen: Onderdeel van het Watersportverbond, trainen met de bekende CWO-methodiek.