Werk en vakantie combineren? Ruim 6 op de 10 Brabanders ziet dit komend jaar wel zitten. Inwoners van de provincie willen vooral op workation om nieuwe plekken te ontdekken. Spanje lijkt hen hiervoor de meest ideale locatie, gevolgd door Italië en Curaçao. Dit en meer blijkt uit de Workation Index van CheapTickets.nl.

Ook geven veel Brabanders aan dat ze een werkvakantie willen om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Nieuwe mensen ontmoeten en handige vaardigheden leren vinden ze minder belangrijk.

Top 10 beste workation locaties ter wereld
In het onderzoek wordt ook in kaart gebracht wat de beste workation hotspots ter wereld zijn. 120 bestemmingen worden vergeleken op basis van onder andere de levenskwaliteit, communicatiemogelijkheden, bereikbaarheid én het klimaat.

De Spaanse stad Las Palmas blijkt de beste workation bestemming ter wereld. De hoofdstad van Gran Canaria heeft deze eer vooral te danken aan het fijne klimaat, de hoge levenskwaliteit en de goede bereikbaarheid. De top 10 meest beste workation locaties ter wereld:

  1. Las Palmas, Spanje
  2. Lissabon, Portugal
  3. Málaga, Spanje
  4. Palma de Mallorca, Spanje
  5. Heraklion, Griekenland
  6. Porto, Portugal
  7. Sevilla, Spanje
  8. Aalborg, Denemarken
  9. Nice, Frankrijk
  10. Wenen, Oostenrijk

Beste bestemmingen buiten Europa
Ondanks dat alle top 10 bestemmingen binnen Europa vallen, kan je ook in andere wereldsteden prima terecht voor een werkvakantie. Per regio zijn de beste bestemmingen: Johannesburg (Afrika), Taipei (Azië), Abu Dhabi (Midden-Oosten), Las Vegas (Noord-Amerika), Perth (Oceanië) en Lima (Zuid-Amerika).

Met de Workation Index brengt CheapTickets.nl in kaart wat de beste workation bestemmingen zijn ter wereld. Het onderzoek is gebaseerd op ruim 100 verschillende gerenommeerde databronnen.