Oosterhout is een grote plaats en gemeente in het Noord-Brabant van Nederland. De plaats bevind zich tussen Breda en Tilburg en trekt daardoor best veel uitgaanspubliek. Je kunt er prima winkelen, wandelen of een markt bezoeken. Maar ook uitgaanstips in Oosterhout zijn er. De leukste stellen we even aan je voor.

Café de Beurs

Op de klappeijstraat in Oosterhout vinden we café de Beurs. Een veel voorkomende cafénaam, maar wanneer je binnentreed zal je merken dat het niet allemaal zo standaard is. Het café word in de volksmond de huiskamer van Oosterhout genoemd en dat is niet zomaar. Sinds 1919 is er in het gebouw een café gevestigd. In 1989 kreeg het de naam De Beurs en werd het een echt bierspecialiteitencafé, wat het top op de dag van vandaag nog steeds is. Wanneer je dus houd van een lekker speciaal biertje is De Beurs in Oosterhout bij uitstek de locatie om er op hun terras eentje te nuttigen. Tenminste als je een keuze kunt maken uit het uitgebreide assortiment.

De Stapmolen

Ook op de Klappeijstraat, echter een klein stukje verder, vinden we De Stapmolen. Dit café staat bekend om zijn zingende eigenaar. Rob Mutsaerts, beter bekend als rob van de Stapmolen, toverde 20 jaar geleden een restaurant om tot een café waar vooral Nederlandstalig de boventoon voert. Rob was voorheen zelf erg bekend als zanger, nu neemt hij af en toe nog eens de microfoon in de hand, in zijn eigen café. Toch is het een gezellig bruin café waar jong en oud kan genieten van de Nederlandstalige muziek.

Café Ridderhof

Tot slot gaan we langs Café Ridderhof. Dit is vooral een leuk café om de avond mee te eindigen, aangezien men naast het café een cafetaria heeft.  Ben je dus klaar met je stapavondje, dan kun je de buik nog even vullen met een heerlijk frietje. Het is een, door toeristen, graag bezocht café in hartje Oosterhout. Dit heeft misschien ook te maken met de prijzen. Onder de €2,= bestel je hier nog een biertje of frisdrank. Zeker dus even langs de Ridderstaat gaan!

  1. It’s really a nice and helpful piece of information. I am glad that you shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

  2. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

  3. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

Laat een Reactie achter