Meijerijstad is eigenlijk geen echte stad, maar een gemeente, welke in 2017 werd ingesteld en de steden Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode samen voegt. Het inwoneraantal van Meijerijstad komt hierdoor op ruim 80.000 inwoners. Het uitgaansleven in Meijerijstad is best goed tot uitstekend te noemen. De mogelijkheden zijn misschien niet zo eindeloos als in de grotere steden, maar de gezelligheid en unieke plekjes zijn er niet minder om. Ga je met ons mee naar de uitgaanstips van Meierijstad?

De Triangel in Schijndel

Wanneer we Schijndel betreden kunnen we een bezoekje brengen aan de Triangel bar op het Plein 1944. Deze bar biedt je de mogelijkheid om niet alleen een drankje te drinken aan de gezellige bar, het café beschikt tevens over een biljart tafel, gokkasten en een mogelijkheid om te darten. Zomerdag kun je dat drankje ook op het gezellige terras nuttigen. Het café is 6 dagen per week geopend tot minimaal 1 uur. De dinsdag is men gesloten.

D’en Brouwer

Vanuit Schijndel gaan we door richting Veghel en vinden daar tussen Veghel en Uden het café D’en Brouwer. Ook dit café biedt je de mogelijkheid om een kaartje te leggen of te darten. Daarnaast beschikt het café over maar liefst 5 biljart tafels, waarvan 1 poolbiljart. Het café heeft, net als zovelen, een terras, echter is dit half overdekt waardoor je ook met wat slechter weer buiten kunt zitten. Het is dus zeker een café waar je ook op een druilerige zondagmiddag je prima kunt vermaken.

De Afzakkerij

Tot slot gaan we naar Veghel zelf, waar we je graag mee nemen naar de Afzakkerij. Dit cultuurcafé bevind zich midden op de Noordkade, in een oude fabriekshal waar vroeger veevoer in zakken van papier en jute werd verpakt. In het interieur is gebruik gemaakt van de oude materialen uit de fabriek, waardoor deze een tweede leven hebben gekregen. In het café kun je terecht voor een afzakkertje, maar ook voor een sfeervolle lunch. Zeker het bezoeken waard dus.

  1. Outstanding post, you have pointed out some superb details , I likewise think this s a very excellent website.

Laat een Reactie achter