Dat Brabant een veelzijdige provincie is, is een feit. Toeristen die deze provincie willen bezoeken kunnen zich hier dagenlang vermaken. Winkelen in een van de grotere steden, een terrasje pakken of naar een van de theaters. Ook musea is er genoeg te vinden. Voor wie denkt dat Brabant alleen geschikt is voor volwassene heeft het fout. Deze provincie leent zich ook uitstekend voor een dagje weg met kinderen. Hier onder onze belangrijkste tips.

Wat een mooie vlinder

In Someren ligt Klein Costa Rica. Een prachtige vlindertuin met meer dan 3oo verschillende vlindersoorten. Ga op zoek naar de mooiste vlinder of leer alles over de honderden bomen en planten die in de vlindertuin groeien. Behalve de vele prachtige vlinders wonen er nog veel meer dieren. De leguanen kun je zo maar tegen komen, of de Victoria Kroonduiven. Dit zijn de grootste duiven ter wereld. In de tropische vijver zwemt de Pig Noses Turtle, een schildpad met vinnen en een varkensneusje. De vlindertuin is dus een leerzaam dagje uit.

De Efteling

Voor een echte topper in Brabant moeten we natuurlijk in Kaatsheuvel zijn. Dit mega pretpark is elke dag geopend, het hele jaar door. In de wintermaanden organiseert de Efteling speciale activiteiten onder het mom van de Winter Efteling. Breng een bezoekje aan het sprookjesbos, een beleving voor jong en oud. Sprookjes komen hier tot leven en nemen je mee op een ruis langs de bekendste verhalen. Of maak een ritje in een va de vele attracties. Achtbanen, waterbanen en bobsleeën. Maar ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Kleuterhof, een speeltuin speciaal voor de kleintjes. Als gezin kun je gerust een van de minimaal 6 shows bezoeken op het park of op het terras plaats nemen voor een lekkere versnapering. Waarschijnlijk is 1 dag veel te kort om het hele park te bekijken en te genieten van alle leuke bezigheden die dit park kent. Kies er dan voor om wat langer te blijven. De Efteling biedt het hele gezin slaapplek in het Efteling hotel of in een van de huisjes van het bungalow park. Een bezoekje aan de Efteling vergeet je echt nooit meer!

 

Laat een Reactie achter