Meijerijstad bestaat uit 3 gemeentes, namelijk Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel. In deze gemeentes zijn diverse leuke restaurantjes te vinden, maar er zijn er toch wel een paar die boven alles uit prijken. Welke dit zijn willen we je graag vertellen, zodat ook jij deze pareltjes kunt vinden en genieten van een heerlijke maaltijd.

Restaurant Noot

Op de Vicaris van Alphenstraat  in Schijndel vinden we restaurant Noot. Dit informele restaurant is geopend vanaf borreltijd en niet alleen maar beschikbaar als restaurant. Wanneer je even lekker wilt borrelen kan dit ook verschillende bieren op fles en op de tap, lekkere likeurtjes of pittige koffie. Voor wie echt uit eten wil in Schijndel en restaurant Noot bezoekt kan een keuze maken uit onder andere hert, zeewolf of kwartel. Sluit je diner af met een heerlijk dessert of blijf nog even gezellig na borrelen en kies een lekker hapje van de borrelkaart.

De beleving in Sint-Oedenrode

Vanuit Schijndel gaan we naar Sint-Oedenrode en wel naar de Hertog Hendrikstraat. Hier bevindt zich restaurant De Beleving. Elke dag opnieuw probeert de chef-kok de heerlijkste gerechten op tafel te zetten met streek gerechten. Zo is er op de menukaart een rijke selectie aan vlees- en visgerechten te vinden. De gebakken ganzenlever is echt een hoogstandje, maar ook het worstenbroodje van kwartel is een specialiteit op zich. Voor wie liever voor vis gaat kan kiezen uit onder andere een mosselpannetje of een gebakken halve kreeft. Hoogstandjes waar je u tegen zegt dus!

De lekkerste piepers

Tenslotte gaan we nog even langs Veghel. Hier vinden we Pieperz op de Verlengde Noordkade. Niet echt een restaurant, maar zeker het vermelden waard. Deze cafetaria kreeg in 2017 van het Algemeen Dagblad een 9,5 in de algemene friettest van het AD. Ze mogen dus zeker de slogan “Lekkerste friet van Zuid-Holland” dragen. Elk frietje word met de hand gesneden en in verse olie gebakken, handgemaakte kwaliteit dus en dat proef je! Naast de heerlijke friet kun je natuurlijk bij Pieperz ook terecht voor een goede burger of een echt balletje uit de jus. Zeker eens de moeite waard om te gaan proberen dus!

Laat een Reactie achter