Helmond heeft veel monden om te voeden, meer dan 90 duizend. Deze inwoners gaan ook regelmatig uit eten want zij weten inmiddels wel dat Helmond een paar hele goede restaurants bezit. Deze geheimen verklappen we jou ook graag, zodat jij ook e fijnste plekjes kent om in Helmond uit eten te gaan.

Restaurant Roka

We gaan eerst langs de Kerkstraat, hier vinden we namelijk het restaurant Roka. Een Japans restaurant met heerlijke gerechten op de kaart. De naam van dit restaurant is zorgvuldig gekozen. Het eerste deel, RO, staat voor een ruimte waar men gezellig samen kan komen voor een praatje of een hapje. KA staat voor vuur en warmte. Het restaurant ademt inderdaad de gezelligheid uit van een ruimte waar je graag wat uurtjes door brengt met familie en vrienden. Het vuur en de warmte waarmee alle heerlijke gerechten hier worden bereid doet de naam zeker eer aan. Doordat restaurant ROKA met een open keuken werkt, is het voor alle gasten duidelijk te zien hoe het eten word bereid en welke passie de koks er in leggen. Absoluut een aanrader als je in Helmond bent.

Het Zusje

We wandelen wat verder naar de Steenweg en vinden hier vrijwel op de hoek het grote gebouw van Restaurant Het Zusje. Dit restaurant is geen op zich zelf staand restaurant maar heeft diverse zusjesdoor heel Nederland heen. Inmiddels is Het Zusje een aardig begrip aan het worden. Voor nog geen 30 euro per persoon kun je de hele avond onbeperkt genieten van alle heerlijke tapas die het restaurant op de kaart heeft staan. Enkele smakelijke voorbeelden zijn toch wel de Serranoham op een salade van meloen, druif en bleekselderij met een frambozendressing of de Carpaccio van hert met frisse frambozendressing, gezoete zuurkool en koude champignonsaus. Apart maar onwijs lekker! Maar ook de Gebakken gamba’s met truffelroomsaus en de standaard maar altijd goed doende schnitzel met stroganofsaus, ontbreekt niet op de kaart. En je kunt er de hele avond onbeperkt van bestellen. Absoluut een aanrader om eens een avondje gezellig uit eten te gaan in Helmond!

Laat een Reactie achter