Eindhoven staat bekend als een zeer toeristische stad. Met zijn vliegveld is deze vestingstad uitgegroeid tot een zeer moderne stad waar genoeg te beleven valt. Uitgaan, uit eten, bioscoopje pakken of gewoon winkelen, in Eindhoven kan het allemaal. De stad heeft maar liefst 81 restaurants en is daarmee een van de grotere spelers in Brabant. Wij nemen je vast mee voor een kijkje bij de leukste restaurantjes van Eindhoven.

Alleen voor echte cowboys

Op de Dommelsttraat in Eindhoven treffen we restaurant Rodeo aan. Een grill restaurant in een echte Latijns- Amerikaanse ambiance. Het vlees dat men bij Rodeo gebruikt, komt uit Argentinië, van runderen die uitsluitend met natuurlijke producten worden gevoed en vrij rond grazen over de pampas (weilanden).  Naast het overheerlijke gegrilde vlees heeft Rodeo meer in huis. Zo vind je op de kaart ook een diversiteit aan visgerechten, tapas en diverse soorten faijtas (mexicaanse tortilla’s). Tot slot mag je zeker de onwijs lekkere nagerechten niet vergeten!

Saffraan restaurant

Wanneer je liever eens een keertje verrassend uit eten wilt in Eindhoven, dan raden we je aan eens een bezoekje te brengen aan Saffraan restaurant op de Tongelresestraat in Eindhoven. Niet alleen is dit restaurant heel bijzonder, maar zij kunnen ook de volledige catering verzorgen op jouw feest. Dit Perzische restaurant heeft veel verrassende gerechten op de kaart staan. Wat dacht je van Qabuli palau: lekkere Afghaanse rijst met rozijnen en wortel. Of Zereshk pollo: mooie, witte rijst met een dressing van saffraan en zure besjes. Vergeet ook de Jujeh niet: gegrilde kipfilet gemarineerd in saffraan. Stuk voor stuk het proberen waard om eens van iets anders te genieten!

Ondeugend lekker eten

Tot slot nemen we een kijkje achter de voordeur van restaurant De Bengel op het Stationsplein. Dit restaurant heeft als slogan “Ondeugend lekker eten” en lekker eten kun je hier zeker! Veel van hun gerechten worden bereid op de grill en met Cajun kruiden. De inrichting is zo gemaakt dat iedereen zich hier meteen thuis voelt. Wanneer je een bezoekje brengt aan De Bengel, sla dan zeker de spareribs niet over, want die zijn bij menigeen toch echt wel favoriet!

Laat een Reactie achter