Breda is een grote stat in het westelijk deel van Brabant, liggend aan de rivier de Mark. De stad heeft 175.000 inwoners, en met zoveel inwoners dus ook genoeg restaurantjes en bistro’s waar je gezellig een hapje kunt eten. Jaarlijks worden er diverse evenementen georganiseerd in de stad, hartstikke leuk natuurlijk om vooraf een hapje te eten in een gezellige ambiance. Wij geven je vast wat tips:

Restaurant Zuyd

Op de Ginnekeweg in Breda zit Restaurant Zuyd. Dit restaurant opende in 2009 haar deuren op de straat die door de Breda’s bevolking ook wel eens de PC Hooftstraat word genoemd. In de semi-open keuken verwerkt eigenaar Stefan Dirkx heerlijke gerechten met dagverse producten. Deze dagverse producten geven de fijne gerechten op de kaart een uitstekende smaak sensatie. Van garnering tot amuse, alles word met de hand bereid in de keuken van Stefan. De menukaart gaat steeds met het seizoen mee en elke maand is er een nieuw verrassingsmenu. Als je dus van verse producten houdt en graag eens verrast wilt worden met een verrassingsmenu, dan is restaurant Zuyd absoluut voor jou de Placet to be!

Restaurant Salon de Provence

Iets verder op e Ginnekeweg vinden we Salon de Provence. Een restaurant wat je het gevoel geeft dat je nog steeds in je eigen huiskamer zit, ook wel het huiskamerrestaurant genoemt. Gastvrouw Pauline van der Sluijs probeert het iedereen naar de zin te maken met een romantische sfeer. We zullen er niet te veel over zeggen, bij Salon de Provence moet je gewoon een keertje zijn geweest om het zelf te ervaren!

Michelin ster

We gaan wat verder Breda in en belanden op de Wolfslaardreef. Hier bevind zich het restaurant met de toepasselijke naam: Wolfslaar. Dit restaurant bevind zich in het voormalige koetshuis van landgoed Wolfselaar. Sinds 2005 mag dit restaurant zich gelukkig prijzen met een echte Michelin ster, alhoewel de verhalen van gasten vaak zijn dat ze er gerust 2 of 3 mogen draag. De ambiance is ontspannen, midden in het groen en oogt erg gastvrij. In 2018 kent de gids GaultMillau het restaurant maar liefst 16 van de 20 punten toe. Men mag dus spreken over een kadootje als je gaat eten bij Wolfselaar.

 

Laat een Reactie achter