Voor een avondje een goede film kijken hoeven we tegenwoordig niet meer de deur uit. De on-demand kanalen komen steeds meer in onze huiskamer binnen en voor het bekijken van een goede film blijf je dus net zo goed thuis. Gezellig op de bank met een zak chips of wat lekkers en de film van je keuze op de buis.

Netflix

Een van de eerste on demand kanalen was Netflix. Inmiddels is Netflix al zo geïnfiltreerd in ons huishouden dat onder andere KPN ze een vast kanaal heeft gegeven op hun media box. Bij Netflix kun je een account aanmaken, waarna je voor een vast bedrag per maand onbeperkt films, series en documentaires kunt bekijken. Elke week komen er nieuwe films en series bij, uitgekeken raak je dus nooit!

Videoland

Videoland is de tegenhanger van Netflix. Dacht men eerst dat het een strijd tussen Netflix en Videoland zou worden, inmiddels hebben we ervaren dat deze twee prima naast elkaar kunnen bestaan. Ook bij videoland kijk je voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar de nieuwste films en series. Maar ook alle seizoenen van een serie kun je terug kijken bij Videoland. Opvallend aan dit medium is dat zij meer Nederlandstalige series en films aanbieden als Netflix.

Pathé thuis

Met Pathé thuis haal je de bioscoop letterlijk in huis. Het verschil met de andere filmkanalen is dat je bij Pathé thuis een film huurt of koopt. Je zit dus niet vast aan een maandelijks abonnement, maar betaald voor hetgeen je wilt bekijken. Hier heb je de keuze om de film te huren en eenmalig te bekijken, of om de film te kopen en te downloaden naar je computer. Je kunt de film dan onbeperkt bekijken. Wanneer je dus zo nu en dan eens een film wilt bekijken. Alle films worden zonder reclame uitgezonden.

Laat een Reactie achter