Als je een stedentrip wil maken, denk je misschien niet meteen aan Roosendaal. Toch heeft deze – inmiddels – moderne stad heel wat leuks te bieden. Het is een ideale uitvalsbasis om te genieten van de cultuur en de winkels in en rondom de stad en om uitstapjes te maken naar plekken in de buurt zoals België, of de natuur in te trekken bij Wouwse Plantage of de Rucphense Bossen. Vanuit Roosendaal pak je zo de trein naar Antwerpen, Bergen op Zoom en verder naar Zeeland of Amsterdam en andere Brabantse steden als Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch.

Cultureel Roosendaal

Roosendaal kent een lange geschiedenis maar werd pas echt van grote betekenis met de komst van een spoorverbinding. In het Tongerlohuys kom je aan de hand van vijf iconen – onder wie het Liga-meisje – meer te weten over Roosendaal. Het Liga-meisje refereert aan de Liga-fabriek die zich na de Tweede Oorlog vestigde in Roosendaal. Ook absoluut de moeite waard – zeker met kinderen – is het Nationaal Voetbalmuseum. Het museum, gevestigd in een echt voetbalstadion, doet al je zintuigen prikkelen. Ben je sportief aangelegd? Pak je fiets en verken de bossen van Ruchpen (op 30 minuten fietsen van Roosendaal) of Wouwse Plantage ten zuidwesten van Roosendaal. Echte durfals moeten naar Indoor Skydive Roosendaal voor een vrije val ervaring zonder dat er een vliegtuig aan te pas komt. Of ga naar Skidôme Rucphen om een dagje heerlijk te skiën of te snowboarden.

Culinair Roosendaal

Eten in Roosendaal doe je bij Het Hooihuis. Dit restaurant is in 2016 verkozen tot ‘het beste terras van Nederland’. Het beste restaurant binnen de gemeente Roosendaal vind je in Wouw (15 min van Roosendaal). Mijn Keuken heeft sinds 2010 een Michelinster. Op en rond de Markt vind je nog meer leuke terrasjes en restaurants waar je heerlijk kunt eten, zoals Dakota’z (bekend om de spare-rips), 2Eat (verkozen tot leukste restaurant van Roosendaal), Bistro Canelle (vanwege de mosselen) of Kook (onbeperkt eten vanaf 30 euro).

Shop till you drop

Net zoals in elke grote stad vind je in Roosendaal bekende fashionwinkels in het centrum van de stad. Wat je niet overal vindt is een grote outletstore waar mensen vanuit alle hoeken van het land naar toekomen. Net buiten het centrum, op industrieterrein De Stok, ligt Rosa Fashion Outlet. In dit winkelcentrum vind je merkkleding voor betaalbare prijzen (o.a. Tommy Hilfiger, Replay, Dept, Il’ Dolce, Only, Joop!, Betty Barclay etc). Een ander winkelcentrum dat zeker een bezoek waard is, is De Passage. In dit overdekte winkelcentrum vind je winkels die niet elke stad heeft.

Overnachten

Roosendaal telt een aantal accommodaties waar je kunt overnachten. Van hotels tot Bed & Breakfasts. De stad zelf telt er maar een drietal. Net buiten Roosendaal zoals in Wouwse Plantage (9 km), Zegge (10 km), Schijf (11 km), of Oud Gastel (8 km) zijn er nog meer accommodaties te vinden. Ook kamperen behoort tot de mogelijkheden. Niet in Roosendaal zelf, maar net daarbuiten in Wouwse Plantage vind je een aantal campings waar je een of meerdere nachten kunt staan.

Laat een Reactie achter