Den Bosch is dé stad bij uitstek waar je de enige echte Bossche Bol kunt eten. Het is ook dé stad om carnaval te vieren. Althans dat vinden de Bosschenaren zelf. Ze worden daarom ook wel eens chauvinistisch genoemd. Maar bovenal is Den Bosch een hele gezellige stad waar je nog veel autentieke fashionstores vindt en natuurlijk de grachten waar het vooral in de zomer heerlijk vertoeven is. Een stedentrip naar deze stad smeer je bij voorkeur over een aantal dagen uit.

Cultureel Den Bosch

Den Bosch heeft heel wat te bieden op cultureel vlak. Maar hét boegbeeld is toch wel de Sint-Janskathedraal aan de voet van De Parade. Het plein is verder omgeven door 6 horecagelegenheden die samen regelmatig evenementen organiseren op en rond het plein zoals Jazz in Duketown en Theaterfestival Boulevard Vergeet tijdens een bezoek aan Den Bosch zeker niet een vaart op de Binnendieze te boeken. Tijdens de tocht kom je veel te weten over de geschiedenis van Den Bosch en haar vestingwerken. Dat geldt ook voor het Jheronimus Bosch Art Center dat volledig gewijd is aan Jeroen Bosch, de schilder van ‘s-Hertogenbosch. In 2016 stond de stad nog stil bij het 500e sterfjaar van de schilder en vonden er het hele jaar activiteiten plaats. Andere musea die een bezoek waard zijn, zijn het Noordbrabants Museum, het Stedelijk Museum Den Bosch – beiden gelegen in het Museumkwartier Den Bosch – en het Nationaal Carnavalsmuseum

Culinair Den Bosch

Ook eten kun je heerlijk in de straten van Den Bosch zoals bij NomNom in de Postelstraat. Hier kun je eerlijk en gezond eten. De gerechten worden gemaakt met producten van lokale leveranciers. De meeste restaurants en eetcafés bevinden zich rond de Snellestraat, de Kerkstraat, de Orthenstraat, de Korte putstraat, de Hinthamerstraat en de Vughterstraat.  Wil je een snelle, vette hap of heb je na het stappen nog honger? Dan is er eigenlijk maar een snackbar die telt, namelijk Kees Kroket. Inmiddels in de wijde omgeving beroemd en berucht vanwege de heerlijke friet en snacks. En natuurlijk kun je Den Bosch niet verlaten zonder een bezoek aan Banketbakkerij Jan de Groot, die de enige echte Bossche Bol verkoopt. De bakkerij heeft een winkel en lunchroom, dus de keuze is aan jou: eerst proeven en dan meenemen, alleen proeven of beiden!

Shop till you drop

Om te shoppen, moet je echt in Den Bosch zijn. Vooral in het Bossche Kwartier, met zijn mooie historische panden, vind je exclusieve kledingwinkels en designeroutlets. Maar ook het mini-warenhuis OAK in de Snellestraat, vol hebbedingetjes voor je huis, leuke kleding en toffe cadeaus is een bezoek waard. Net zoals de Verwersstraat, de meest chique straat van de stad met winkels die exclusieve merken verkopen. Ook dé modeontwerper van Brabant, Addy van den krommenacker heeft daar zijn winkel. 

Overnachten

Den Bosch heeft zoveel te bieden dat een stedentrip van 1 dag eigenlijk niet genoeg is. De stad heeft genoeg plekken in en rondom de stad waar je heerlijk kunt vertoeven voor een paar dagen. Maar dan moet je wel een hotel boeken. Keuze genoeg. Zoals kloosterhotel de Soete Moeder in het centrum van de stad. Goed om te weten ook is dat de stichting achter het hotel jonge mensen zoals werkzoekenden, schoolverlaters en stagiaires een kans biedt om werkervaring op te doen. Liever een Bed&Breakfast? Ook die heeft de stad genoeg te bieden.

 

 

Laat een Reactie achter