Op 19 en 20 Augustus 2023 worden voor de 13e keer de Rijsbergse Vliegerdagen georganiseerd. Leuk voor jong en oud. En dat allemaal gratis.

De Rijsbergse Vliegerdagen is een vliegerfestival waarbij honderden vliegers het luchtruim kiezen. Het is een zeer spectaculair en kleurrijk schouwspel. Diverse takken van de vliegersport komen aan bod, zoals het éénlijner vliegeren, twee- en vierlijner vliegeren, team vliegeren, knuffel en snoep droppings voor de kinderen.  Uitleg en demonstraties over de soorten vliegers, wat je er allemaal mee kunt doen en waar ze vroeger voor gebruikt werden.

Tevens wordt er aandacht besteed aan het kindervliegeren, door middel van een eigen  vliegerveld en een workshop waar vliegers gebouwd kunnen worden. Voor de kleintjes zijn er twee springkussens en een zandbak. Ook kun je je laten schminken.

Er is  een demonstratie veld waar uitleg gegeven wordt over de verschillende takken van de vliegersport. En waar deelnemers demonstraties geven.  Vliegers die gebruikt zijn tijdens de 1e en 2e wereldoorlog zijn te zien. maar ook vliegers uit andere werelddelen , zoals o.a. Japan, Maleisie en India. En natuurlijk het vliegeren met de 4 lijns revolution vliegers.

Ook zijn er weer de Snoep en Knuffeldroppings, en wel om 13.00 en 15.00 uur op beide dagen. Snoepjes komen uit de lucht vallen, en na de snoepdropping mag jouw knuffel parachute springen vanuit een vlieger, en hij krijgt dan een echt parachutespringdiploma met zijn naam er op !


Op zaterdagavond is er de Lichtjesavond, welke geopend wordt door Burgemeester J. Vermue van de gemeente Zundert. Alle vliegers op het veld worden dan verlicht, bij het invallen van de duisternis worden er duizenden lampje ontstoken. Niet alleen op het veld maar bij voldoende wind staan de vliegers ook verlicht in de lucht. “Kom kijken en laat je verrassen in de betoverende wereld van de lichtjesavond.” De lichtjesavond is op zaterdagavond van 20.00-23.00 uur

Op zaterdagmiddag is er een optreden van Tomodachi Taiko (japanse drums), Zaterdagavond tijdens de lichtjes avond is er een optreden van troubadour Andre van Weele en op de zondagmiddag zijn de Breda city pipes and drums te gast en komt Andre van Weele nog een keer langs.

BALLONSPEKTAKEL

Voor het eerst in 2023 het Ballonspektakel. Op zaterdagavond om 17.30 uur komen er 10 luchtballonnen op het veld, deze stijgen op vanaf Rijsbergse Vliegerdagen. Er zijn ook een aantal special shapes bij, onder andere een “kikker” luchtballon. Na de ballonvaart komen de ballonnen terug naar het vliegerveld om tijdens de lichtjesavond een nightglow te geven. 

Op zondag zijn er ook uiteraard weer de nodige demonstraties en een boordevol programma, ook kan er dan gestemd worden voor de publieksprijzen, om 16.00 uur worden deze uitgereikt.


De Rijsbergse Vliegerdagen worden georganiseerd door de Stichting Rijsbergse Vliegerdagen in de weilanden van de Familie Machielsen aan de Tiggeltsestraat 13  4891zp te Rijsbergen. Voor meer informatie kijk op www.rijsbergsevliegerdagen.nlEntree, parkeren, kinderactiviteiten en fietsenstalling zijn geheel gratis.