In Breda is genoeg te beleven om hier meer dan een dag te vertoeven. Overnachten kan in een van de vele hotels en pensions in en om de stad met keuze tussen 2 tot 5 sterren hotels.

Zoals het meest luxueuze lifestyle hotel van Brabant, Hotel Nassau Breda. Het hotel opende voor het eerst haar deuren in 2016. Het is gevestigd in een aantal historische panden waarvan enkele zelfs meer dan 750 jaar oud zijn. Het hotel bevindt zich op historische katholieke bodem waar vroeger sober geleefd werd, oftewel het kloostercomplex aan de Nieuwstraat. Het hotel telt 95 kamers, verdeeld in 4 verschillende types: van superior room tot panoramic suite. Dineren kan in het bijbehorende restaurant Liefdegesticht. Doorzakken kan in de bijbehorende bar Heiligdom.

Slapen tussen de ‘jampotten’

Nog zo’n hotel met een historische achtergrond is Boutique Hotel Het Scheepshuys. Tot aan de eeuwwisseling was het hotel een villa, gebouwd op het fabrieksterrein van HERO. Tot een jong stel er een kleinschalig en huiselijk hotel van maakte. In 2017 nam de huidige eigenaresse Suzanne Kranse het hotel over en besloot het hele hotel te restylen en renoveren. In april werd Het Scheepshuys heropend. Je kunt er zowel een eenpersoonskamer als een kleine tweepersoonskamer met gedeelde douche boeken. Liever wat meer privacy, boek dan een tweepersoons of driepersoonskamer met privé douche en toilet.

In het centrum van de stad, op de Grote Markt, staat Hotel De Klok. Het is het enige hotel op die plek en ideaal voor toeristen die houden van een gezellige drukte. Het hotel beschikt over 21 kamers waarvan de meeste uitzicht bieden op het centrum. Op de begane vloer zit restaurant Paviljoen de Colonie met een terras dat uitkijkt op de Onze Lieve Vrouwekerk. Zeker als je van een drankje en een dansje houdt, is dit de ideale plek om te vertoeven. Vanuit de kroegen in de omgeving van de markt, rol je zo je bed in.

Slapen bij het bos

Zoek je liever de rust op, en in de buurt van een natuurrijke omgeving, dan is Hotel Breda Mastbosch een aanrader. Het hotel bestaat al sinds 1897 en heeft sinds die tijd al heel wat veranderingen doorgemaakt. Aan de sfeer en de gastvrijheid is echter niks veranderd. Samen met het aangrenzende Grand Café Heeren van Oranje vormt het hotel, aan de rand van het Mastbos, een ideale uitvalsbasis om Breda te verkennen. Het hotel beschikt over 47 klassiek ingerichte kamers en suites, een terras op het zuiden en niet onbelangrijk: je kunt er gratis parkeren. 

 

 

 

Laat een Reactie achter