Breakzy Autovakanties, de online aanbieder van inspirerende stops langs autoroutes binnen Europa, breidt haar aanbod uit door een overzicht te bieden van oplaadmogelijkheden naar en rondom vakantiebestemmingen.

Breakzy, ruim vijf jaar geleden begonnen als Bredase start-up, biedt reizigers een online platform vol reisinspiratie, tips en accommodaties langs of dichtbij de snelweg. Onderscheidend zijn de geavanceerde interactieve kaarten waarop al deze ‘points of interest’ te vinden zijn. ‘De vakantie begint wanneer je de voordeur dichttrekt’ is het uitgangspunt.

Nu elektrisch rijden steeds populairder wordt en men meer duurzaam gaat reizen, neemt ook de vraag naar goede faciliteiten voor opladen onderweg toe. Langs de Franse snelwegen bijvoorbeeld schieten oplaadstations als paddenstoelen uit de grond voor je Tesla of andere elektrische auto.

“Wij willen ook in de toekomst relevant blijven voor onze doelgroep. Daarom moeten we bijblijven en meegaan in deze ontwikkelingen. En dat willen we ook; duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel,” vertelt Marcel de Lusenet, mede-eigenaar van Breakzy Autovakanties.

Breakzy speelt in op de behoeftes, door naast het reguliere aanbod nu ook nuttige tips, inspirerende stopplekken en accommodaties met oplaadmogelijkheden te bieden. Dit gebeurt door middel van blogs op breakzy.nl, het delen van eigen ervaringen langs de Route du Soleil, de interactieve kaarten en technische informatie over opladers. 

De stopplekken kunnen de standaard rustplaatsen en tankstations aan de snelweg zijn, maar ook écht anders dan andere, zoals een mooi park, speeltuin, een waterval, fijn restaurant of lunchplek. Per stopplaats zie je hoeveel laders er aanwezig zijn, van welk type en de laadsnelheid.