In het Westen van de provincie Noord-Brabant vinden we de kleine stad Roosendaal. Deze kleine stad herbergt minder dan 80 duizend inwoners en is daarmee een veel kleinere stad dan zijn buursteden Bergen op Zoom en Etten-Leur. Roosendaal dankt zijn bekendheid aan zijn functie als grensstad. Veel treinreizigers naar België en Frankrijk moesten hier overstappen. Hedendaags kent Roosendaal nog steeds vele mooie en vooral gezellige plekjes, waar toeristen de stad graag voor bezoekers. Speciaal voor de gezinnen met kinderen geven wij graag wat geheime tips weg.

Een potje bowlen

Vooral op een regenachtige dag is het gezellig om met de hele familie een potje te gaan bowlen. Op de Damstraat in Roosendaal zit daar de geschikte locatie voor, Bowling Roosendaal. Dit bowlingcentrum telt maar liefst 8 banen met ieder een eigen elektronisch scorebord. Dus je hoeft je telling niet zelf bij te houden en er is niemand die stiekem kan vals spelen. De scores verschijnen automatisch op het bord en ook de winnaar word hierop bekend gemaakt.
Moe van de inspanning dat kan men met het hele gezin een hapje gaan eten in het restaurant. Er zijn speciale Buffalo buffet, gourmet- en steengrill arrangementen. Tot slot is er ook een heerlijk dessert buffet, dus een perfect dagje uit!

Een dagje in de speeltuin

Wanneer het zonnetje lekker schijnt is het natuurlijk veel fijner om buiten te spelen. Dat kan in Roosendaal prima bij Speeltuin Kade. Deze speeltuin ligt op de hoek van de St.Theresiastraat-Engelselaan en is geheel omheind. Kinderen kunnen hier dus volop genieten zonder dat ouders er steeds bij hoeven te blijven. Het terrein is maar liefst 1500m2 groot en bevat 34 speeltoestellen voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 14 jaar oud. Voor ouderen kinderen is er een voetbalveld met kunstgras van 12 bij 24 meter. Wat in geen enkele speeltuin mag ontbreken is de zandbak. Ook speeltuin Kade heeft deze toegevoegd aan hun terrein en biedt hier de mogelijkheid om lekker te knoeien met water en zand. Over het hele terrein staan terrassen uitgestald voor ouders of begeleiders en bij de diverse kiosken zijn versnaperingen verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

 

Laat een Reactie achter