In Brabant ligt een leuk, toeristisch stadje, namelijk Oosterhout. Deze stad die bekend staat om zijn vele groen, haar winkel mogelijkheden en oergezellige terrasjes. Oosterhout is niet groot, maar kent genoeg te beleven voor zowel jong als oud en ook voor uitstapjes met het hele gezin kun je in Oosterhout terecht. Wij geven je vast wat tips mee om Oosterhout te gaan ontdekken.

Speelgoed van toen en nu

Op de zandheuvel vinden we het Speelgoedmuseum. Echt een belevenis voor zowel jong als oud. Oma kan hier haar kleinkinderen laten zien waar zij vroeger mee speelde. Er zijn maar liefst 6 zalen om te bezoeken. In het poppenparadijs mogen de kinderen alle laden en kasten zelf openen. Bij Stoer speelgoed zijn hele bouwwerken van Meccano te bewonderen, welke ook in werking kunnen worden de gezet. Maar het museum bevat ook nog een ander museum, namelijk het carnavals museum, wat je mee neemt langs de geschiedenis van de carnaval in Oosterhout. Bovendien staat er voor elke bezoeker een gratis kopje koffie of thee klaar en voor de kleinsten een glaasje ranja.

Op bezoek bij de dieren

Op een mooie dag in de Lente is het erg leuk om een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij. Op de Veerseweg in Oosterhout vinden we kinderboerderij MEK. Deze boerderij vind je bijna alle dieren die je ook op een echte boerderij kunt vinden. Koeien, ezels, schapen, varkens en geiten, maar ook konijnen, cavia’s, kippen en eenden. De boerderij kent ook een heuse volière met vogels en ook de pony ontbreekt natuurlijk niet. Alle dieren kun je mee knuffelen en je leert veel over deze dieren. Naast de vele dieren heeft de kinderboerderij ook nog een speeltuin en een horecagelegenheid waar je even wat kan drinken voor je naar de volgende  kennismaking met een van de vele dieren gaat. Vergeet niet voor je naar huis gaat een bezoek te brengen aan het kabouterbos. Zij leven in het bos tussen de bomen en de struiken, maar niet alleen! Ze leven daar met de kriebelbeestjes. Dit zijn onder andere oorwormen en pissebedden. En voor diegene die het niet te eng vinden is er ook nog een heus bijenhuis. Wanneer je dus moe en voldaan naar huis gaat, weet je weer een heleboel meer over alle dieren op de boerderij.

Laat een Reactie achter