Tilburg staat natuurlijk bekend om de grootste kermis van de Benelux en natuurlijk besteden we hier aandacht aan, maar de stad kent nog veel meer gezelligheid. Zo kun je in het centrum prima een heerlijk diner eten, ook als je met de kinderen bent en zijn er volop winkels om eens een dagje goed te shoppen. Maar vooral als je met kinderen de stad bezoekt zijn er activiteiten te beleven die op en top gezellig zijn. Wij geven je graag wat tips.

De Gulle Brabander

Op de Bietstestraat in Tilburg vinden we De Gulle Brabander. Een restaurant die niet alleen de hongerige maagjes goed kan vullen,  maar ook de kinderen kunnen hier hun energie prima kwijt. De Gulle Brabander beschikt namelijk over een geweldige speeltuin met schommels, wippen, draaitoestellen, glijbanen en een luchtkussen. De entree is geheel gratis en ouders kunnen op het terras plaats nemen voor een kopje koffie of versnapering. De kaart bevat diverse broodjes en kindermenu’s bestaande uit frietjes met een lekkernij, tegen zeer schappelijke prijzen. De Gulle Brabander is dus zeker de moeite waard voor een gezellige middag met een kleine portemonnee.

Grootste kermis van de Benelux

We haalden het al even aan, de kermis van Tilburg is de grootste in omstreken. Dit is ook waar de stad het meest om bekend staat. Jaarlijks strijken er in Juli meer dan 200 attractie en kramen neer om de bezoekers van Tilburg tot in de late uurtjes te vermaken. De kermis loopt door de hele stad en geeft op bijna elke hoek wel een mogelijkheid om iets te eten of te drinken. De vele attracties zijn voor zowel jong als oud. Ballen gooien, touwtje trekken of eendjes vangen. De eeuwen oude attracties blijven elke jaar terug komen. Maar ook de cakewalk, een his met bewegende vloeren en rollende banen, is vaak een leuke attractie voor het hele gezin. En wat dacht je van het glazen doolhof en het spookhuis? Natuurlijk mogen de suikerspin en de popcorn niet ontbreken op zo een dag. Voor wie de Tilburgse kermis wil bezoeken, kan gewoon naar het centrum van Tilburg gaan. De rest wijst zich dan vanzelf.

 

 

 

 

Laat een Reactie achter