Tilburg moest het een aantal jaren geleden doen met twee bioscopen omdat het filmhuis Cinecitta drastisch werd verbouwd. Liefhebbers van arthouse konden toen tijdelijk terecht bij Filmfoyer Tilburg aan de schouwburgring. Die is nu definitief gesloten en daarmee telt Tilburg 3 bioscopen: Cinecitta, Euroscoop en Pathé.

Bioscopen Tilburg

Cinecitta is de oudste bioscoop van de stad. Honderd jaar geleden al werden hier arthouse films vertoond door reizende gezelschappen en bioscopen. In 1983 is de bioscoop definitief omgedoopt tot Cinecitta. Na de grote verbouwing in 2012 zijn er 3 bioscoopzalen, een multifunctionele zaal en een vergaderkamer gerealiseerd. Ook in de buitentuin van de bioscoop is het heerlijk vertoeven. De drie bioscoopzalen tellen in totaal 333 stoelen. Intieme zalen dus, maar wel met een heerlijk zitcomfort. Hier geen 3D-films en een standaardprijs van 9 euro per vertoning. In de bar van de bioscoop kun je een drankje bestellen of een kleine versnapering voor tijdens de film. Geen grote box popcorn of nachos maar een bescheiden zakje M&M’s of een marsje. Met enige regelmaat organiseert Cinecitta events als voorpremières, The Best of IDFA 2017 on tour, Docu Dinsdag, Filmclub Cinecitta waarbij u voor 52,50 euro gedurende het hele jaar 7 films kunt zien.
– Euroscoop Bioscopen is een minder bekende keten dan bijvoorbeeld Kinepolis of Pathé maar het is wel de grootste bioscoop van Tilburg. Euroscoop Tilburg telt 12 zalen en heeft de beschikking over meer dan 2400 zetels. Je kunt er films zien in Dolby Atmos en 3D (al dan niet met Dolby Atmos), laserprojectie en digitale cinema. Bij Euroscoop Tilburg zal je minder snel arthouse movies zien, maar wel Hollywood-producties en zeker ook grote Nederlandstalige films. Net zoals Pathé organiseert de Euroscoop met enige regelmaat Acties & Events als Euroscoop goes Opera, ESCAPE! waarbij je een film op 3 schermen ziet, kinderfeestjes, 60PLUS en Ladies Night. Met de herlaadbare voordeelkaart van Euroscoop krijg je voor 65 euro het hele jaar door korting op een bioscoopkaartje m.u.v. speciale evenementen.
– Ook Tilburg heeft sinds jaren een Pathé bioscoop in het centrum van de stad. Ook hier kun je terecht voor alle grote Nederlandse en buitenlandse (Hollywood)films. De bioscoop telt 7 zalen met in totaal 1341 stoelen, waarvan de grootste zaal 361 stoelen telt. Bij Pathé Tilburg kun je films in 3D en IMAX (of IMAX 3D) zien. Ook organiseert Pathé Tilburg zoals al haar ‘dochterondernemingen’ regelmatig events. Met een Pathé Unlimited abonnement kun je voor 19 euro per maand onbeperkt naar de bioscoop en krijg je 10% korting op eten en drinken. Voor 26 euro krijg je met de Pathé Unlimited Gold-kaart 25% op eten en drinken en hoef je geen toeslag te betalen op 3D, IMAX en IMAX 3D.

Films in Tilburg

Wil je weten welke films er vanavond of dit weekend draaien in je favoriete bioscoop? Kijk dan op een van de websites die hierboven genoemd worden.

Andere bioscopen in Brabant

Bekijk de informatie over de bioscopen in Breda, Eindhoven, Den Bosch en Roosendaal.

Laat een Reactie achter