Breda telde tot 2008 drie bioscopen. Casino Cinema Breda sloot dat jaar haar deuren en stond heel lang leeg. Tot voor kort. Recent is bekend geworden dat in de oude bioscoop een foodhall komt met 20 restaurantjes. 

Lange tijd kon je in Breda voor o.a. Hollywood-films, Ladies Night, Girls Night, Horror Nights en specials naar Pathé aan het Chasséplein. Of naar Chassé Cinema voor arthouse films, documentaires en specials. Per 1 augustus 2016 is Breda een bioscoop rijker. Met de komst van Breepark kun je in Breda nu ook terecht bij Kinepolis. 

 Bioscopen Breda

  • Pathé is niet de grootste bioscoop van Breda, maar wel één van de bekendste twee. En samen met Chassé Cinema het oudst. Net zoals in Eindhoven, kun je hier terecht voor alle grote Nederlandse en buitenlandse films. De bioscoop telt 7 zalen met in totaal 1398 stoelen, waarvan zaal 1 met 388 stoelen de grootste zaal is. Bij Pathé Breda kun je films in 3D en IMAX (of IMAX 3D) zien. Ook organiseert Pathé Breda regelmatig events als een filmmarathon, voorpremières, doelgroepgerichte avonden (50+ Bios, Gay Night, Ladies Night, Pathé Unlimited Night) of specials als Theatre (toneelstukken die live worden uitgezonden), Ballet (balletvoorstellingen van het Bolshoi ballet), Docs (bijzondere documentaires) of Gaming (internationale kampioenschappen van populaire games). Met een Pathé Unlimited abonnement kun je voor 19 euro per maand onbeperkt naar de bioscoop en krijg je 10% korting op eten en drinken. Voor 26 euro krijg je met de Pathé Unlimited Gold-kaart 25% op eten en drinken en hoef je geen toeslag te betalen op 3D, IMAX en IMAX 3D.
  • Kinepolis Breda bij Breepark is ruim een jaar open. Deze van oorsprong Belgische bioscoop bevindt zich net buiten het centrum van Breda bij Breepark. Het is de grootste bioscoop van Breda op dit moment. Kinepolis Breda telt 10 zalen met luxe bioscoopstoelen die extra brede armleuningen hebben en veel beenruimte. Ook kun je Cosy seats boeken, waarbij je nog bredere armleuningen hebt, een tafeltje om je drankje en snacks op te zetten en zelfs een kapstok om je jas op te hangen. Uniek aan deze bioscoop is dat het de eerste volledige laserprojectie-bioscoop van Europa is. Kinepolis Breda telt in totaal 1700 stoelen. Ga je als gezin, dan ben je het voordeligst uit met een familieticket (29 euro). Voor 38 euro (5-sterrenticket) of 70 euro (10-sterrenticket) koop je een kortingskaart. Hiermee kun je naar 5 of 10 reguliere filmvoorstellingen in strippenkaartvorm. De strippenkaart is geldig tot 1 jaar na datum uitgifte en geldt voor alle Kinepolis-bioscopen in Nederland.
  • Chassé Cinema is voor de liefhebber van bijzondere documentaires en arthouse films. Chassé Cinema telt 3 zalen met in totaal 303 stoelen. De kleinste zaal is heel intiem met maar 68 stoelen. De zalen kunnen ook gehuurd worden om bijvoorbeeld presentaties te geven. Hier dus geen hollywood-films maar de betere Nederlandstalige films en buitenlandse arthouse movies. Met enige regelmaat organiseert Chassé Cinema ook specials & events zoals voorpremières, opera, een filmconcert of kinderfilms voor kleuters vanaf 4 jaar. Met een filmclubabonnement zie je gegarandeerd 7 films per seizoen. Elke maand is er een nieuwe film te zien. Een week vooraf krijg je te horen welke film Chassé Cinema vertoont. Een filmabonnement kost 37 euro per jaar. Met de Chassé Cinemapas krijg je voor 7,50 euro per jaar 1,5 euro korting per film. Met Chassé Cinema Onbeperkt kun je voor 18 euro per maand onbeperkt naar de bioscoop. Ook leuk: Picl films. Dit zijn films die je online kunt bekijken. De prijzen variëren van 5,99 euro tot 8,50 euro.

 

 

Films in Breda

Wil je weten welke films er vanavond of dit weekend draaien in je favoriete bioscoop? Kijk dan op een van de websites die hierboven genoemd worden.

Andere bioscopen in Brabant

Bekijk de informatie over de bioscopen in Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Roosendaal.

 
  1. You’re doing great work This despatch is testimony of that.

Laat een Reactie achter