Eindhoven is een prima uitvalsbasis om de stad zelf te verkennen of om een uitstapje te maken naar bijvoorbeeld Valkenswaard of Lieshout waar de brouwerij van Bavaria staat. Zelfs een middagje België is prima te doen; vanuit Eindhoven ben je in een half uur in Turnhout. Er zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten in Eindhoven.

Wat dacht je van een overnachting in de monumentale Philips Lichttoren. Hier werden vroeger de eerste lampen gemaakt en getest. Het Inntel Hotels Art Eindhoven ligt in het artistieke centrum van Eindhoven, op loopafstand van winkels, restaurants en musea. En in de buurt van het Centraal Station. Het hotel heeft zes verschillende types kamers en suites; niet een kamer is hetzelfde. Kenmerkend voor de lofts bijvoorbeeld, zijn de enorm hoge plafonds. De Art- en Loft Kamers zijn geschikt voor max 3 personen; de suites, de long stay studio en de Art Jacuzzi Kamer bieden ruimte aan max twee personen. De studio beschikt overigens ook over een zelfstandige keuken. Verder vind je in het hotel diverse wellness faciliteiten en kun je er heerlijk dineren in Brasserie Lumen.

Slapen tussen de Wiskey of Warsteiner-bier

Wil je juist logeren in het hippe Strijp-S, dan kun je overnachten in het Blue Collar Hotel, dat zich op de tweede en derde verdieping van Het Klokgebouw bevindt. Op de eerste etage zit overigens Blue Collar Hostel, met twee gemengde slaapzalen (goed voor 34 en 12 personen) en 7 vierpersoonskamers. Het hotel beschikt over een aantal suites zoals de Warsteiner Zimmer 1753, volledig in Warsteiner-stijl ingericht of The Jacks Room (geïnspireerd op Jack Daniels whiskey). Je kunt ook kiezen voor een iets minder luxe variant: een 2-persoonskamer met of zonder zithoek. Het hotel beschikt zelfs over een eigen theater. Liever iets anders? Elders in Het Klokgebouw is altijd wel iets te beleven.

Wil je midden in het centrum overnachten en stoor je je niet snel aan verkeersgeluiden, dan is het Hampshire Hotel – Crown een goede optie. Het hotel heeft 135 kamers (7 verschillende types): van een ‘eenvoudige’ Comfort Double Kamer’ tot een luxueuze suite met een kingsize bed, een jacuzzi, woonkamer en eet/werktafel. In de open keuken van het restaurant maken koks ambachtelijke gerechten klaar. Gezond, goed en snel. Sportfanaten komen aan hun trekken in de fitnessruimte van het hotel.

Slapen als een president

Een eindje verderop, in dezelfde straat, ligt nog een hotel dat dubbel zoveel kamers telt, maar daarom niet minder gezellig is. Hotel Pullman Eindhoven Cocagne telt maar liefst 320 ingerichte kamers. De grootste kamer – de presidential suite – is maar liefst 84 m2 en beschikt over een aparte woon- en eetkamer. Is zoveel luxe niet nodig, maar wil je wel zelf iets kleins kunnen koken, dan kun je de Studio boeken. Ook kun je hier een extra bed bij laten plaatsen. Dat kan overigens ook in de Classic Room en de Junior Suite. Het hotel heeft verder een Fit en Spa Lounge waar zowel zakelijke als privé gasten gebruik van mogen maken. 

Hou er rekening mee dat het in februari/maart carnaval is in Brabant. Zowel het Hampshire Hotel als het Hotel Pullman zouden wel eens extra snel volgeboekt kunnen zijn rond die periode.

 

  1. I’m blown away before your knowledge and writing style seo.

  2. You’re doing adept work This record is stay of that.

Laat een Reactie achter