Door de strenge reisadviezen van de overheid blijven de meeste Nederlanders dit jaar gewoon thuis. Ruim de helft van de Nederlandse vakantiegangers zegt de kerstvakantie thuis door te brengen, zo blijkt uit cijfers van BungalowSpecials.

Het boekingsplatform vroeg meer dan 1000 mensen naar hun plannen voor de kerstvakantie. 51% zegt geen plannen te hebben om tijdens de vakantie weg te gaan. Van de mensen die toch weggaan, zegt 95% in Nederland te blijven. Van de vakantiegangers zegt 70% even behoefte te hebben om ergens anders te zijn dan thuis.

Kerstversiering
Om de kerstsfeer er toch in te houden, voorziet 27% van de vakantiegangers toch een kerstboom op zijn of haar vakantieadres. 44% zegt andere kerstversiering mee te nemen, 47% neemt kerstverlichting mee. Ook op Oudejaarsavond blijft het gros van de Nederlanders (65%) thuis.

Boekingsdata
Uit boekingsdata blijkt dat er evenveel geboekt is in accommodaties tot 6 personen in vergelijking met vorig jaar. Bij huizen groter dan 8 personen is de bezettingsgraad extreem laag ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Commercieel directeur Menno van der ster: “Gezinnen en personen uit eenzelfde huishouden kunnen conform de richtlijnen wel nog een huis boeken. Omdat de grotere huizen normaal gezien geboekt worden door personen uit gemengde huishoudens, staan die deze vakantie voornamelijk leeg.”

Verder valt op dat vakantiegangers over het algemeen luxueuzer huizen boeken op duurdere vakantieparken, en dat ze over het algemeen ook langer blijven.