IKEA wordt 80 jaar en dat betekent dat het tijd is voor een feestje! Op vrijdag 28 juli krijgt iedereen van 80 jaar oud of ouder gratis koffie (of thee) en taart in het restaurant van IKEA Breda. Een goed excuus voor een uitje dus.

Iedereen vanaf 80 jaar is tussen 09.30 uur en 11.30 uur ’s ochtends welkom bij de IKEA vestiging in Breda. Ook als je de 80 al gepasseerd bent, ben je dus meer dan welkom! Een introducee meenemen mag ook.

Het makkelijkst meld je je aan door een mailtje te sturen naar ikea.80.nl@ikea.com. Vermeld daarbij je naam, vestiging Breda en eventueel de naam van je introducee. Aanmelden via de website kan ook.

Oprichting IKEA in 1943

Op 28 juli 1943 richtte de zeventienjarige Zweedse Ingvar Kamprad IKEA op. Het eerste blauw-gele woonwarenhuis stond in het Zweedse plaatsje Älmhult. Inmiddels zijn er 462 IKEA-winkels in 62 landen. Het eerste filiaal in Nederland opende in Sliedrecht. De naam IKEA komt van de naam van de oprichter Ingvar Kamprad, zijn familieboerderij Elmtaryd en het nabijgelegen plaatsje Agunnaryd.
IKEA heeft in Brabant vestigingen in Breda (Kruisweide) en Eindhoven (Ekkersrijt Son)