Een dagje uit, dan denken we al snel aan een dierentuin of pretpark. Maar voor wie eens op een andere manier een dagje weg wil kan ook een bezoek brengen aan een escaperooms. Escaperooms zijn er inmiddels door heel Nederland heen, en ook in Brabant. Wij geven je vast wat tips voor het bezoeken van een escaperoom in Noord-Brabant.

De slaapkamer van Dracula

Midden in Oss, op de Klaphekkenstraat 11, vinden we de escaperooms van Oss. Sinds 2015 kun je hier terecht als je eens een totaal ander uitstapje wilt maken met vrienden of familie. Een van de kamers die deze escaperoom rijk is, is de slaapkamer van Dracula. Na het betreden van deze escaperoom valt de deur achter je in het slot. Om uit handen te blijven van de bloeddorstige Dracula zullen jullie als vrienden of familie moeten samenwerken. Los de puzzels op voordat Dracula ontwaakt en toe slaat. Door logisch nadenken kunnen de raadsels worden opgelost en zullen jullie kunnen achterhalen wat er echt gebeurt is met de gast die voor jullie was. Niets is wat het lijkt en alleen door samen te werken kun je uit handen van Dracula blijven.

De bokken van Dongen

Een andere, leuk maar moeilijke escaperoom is de Bokken van Dongen. Deze escaperoom bevind zich achter het café Den Hamse Bok, waar je aan de bar jezelf kunt aanmelden voor de escaperoom. In deze escaperoom moet je echt samenwerken en creatief denken wil je verder komen. Alle spelletjes zijn totaal niet standaard en werk je niet als team samen, dan zal je het eindpunt niet raken. Een ideaal spel dus als team uitje. Afsluitend is er de mogelijkheid voor een drankje of een hapje in het café. Over de afwerking en de techniek van de escaperoom zijn goed nagedacht en het is zeker een aanrader voor een avondje uit!

Laat een Reactie achter