Hou je van cabaret? En kan je niet genoeg krijgen van stand-upcomedy? In Brabant vind je in meerdere grote en kleinere dorpen en steden een gevarieerd aanbod waarbij je lachspieren gegarandeerd op de proef gesteld worden.

Breda

In Breda kun je terecht bij Café Publieke Werken. Zij organiseren maandelijks een Comedy Night in de kroeg met telkens een wisselend programma. In de Mezz vindt een keer per maand de Chassé Comedy Club plaats. Ook theater de Avenue organiseert wel eens een Comedy Night maar niet op regelmatige basis.

Den Bosch

In Den Bosch kun je terecht bij P79. De Verkadefabriek organiseert ook wel eens wat maar in mindere mate.

Eindhoven

Eindhoven heeft net zoals Breda een ruimer aanbod aan Comedy Nights dan bijvoorbeeld Den Bosch en Tilburg. Zo kun je terecht in het Ketelhuis of in Pand P. Eindhoven heeft zelfs een heuse Courthouse Comedy Club.

Tilburg

In Tilburg kun je eigenlijk nog maar op twee plekken terecht en dat is poppodium Paradox, die met enige regelmaat een Comedy Night organiseert, en bij Theaters Tilburg. Het theater heeft geen specifieke Comedy Night maar doet wel veel op het gebied van comedy en cabaret.

Carnaval

Een keer per jaar, in februari of maart, verandert Brabant in een grote verkleedpartij. In elk dorp en in elke grote stad is het 5 dagen feest. In aanloop naar carnaval vinden er op meerdere plaatsen Tonpraat-activiteiten plaats. Bij Tonpraten of buutreednen klimmen tonpraters letterlijk in of achter een ton om op ludieke wijze het wel en wee van de samenleving de revue te laten passeren. Daarbij kruipen ze in de rol van een type, een clowneske uitvergroting van de werkelijkheid. Er worden zelfs kampioenschappen georganiseerd waarbij de winnaar een geldprijs krijgt overhandigd. Het Tonpraten vindt zowel in Brabant als Limburg plaats. Op www.tonpraten.nl vind je alle info omtrent dit fenomeen en een uitgebreide agenda.

Andere steden die een Comedy Night organiseren of waar je kunt genieten van comedy en/of cabaret:
Theater de Leest in Waalwijk
Comedy Parade in diverse steden in Brabant
De Cacaofabriek in Helmond
Het Speelhuis in Helmond
Leon’s Comedy Club (met Leon van der Zande als gastheer) in diverse steden in Brabant.
– Finalistentour van Camaretten Festival in diverse theaters in Brabant (jaarlijks festival)
Comedy Ticket heeft een overzichtelijke agenda met comedyvoorstellingen in diverse theaters in Brabant.

Laat een Reactie achter