Op onze website heb je kunnen lezen dat er in Bergen op zoom volop leuke dingen te beleven is voor volwassenen. Maar ook de kinderen worden in bergen op Zoom zeker niet vergeten. Er zijn diverse activiteiten te bedenken met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Wij hebben vast een paar suggesties voor je op een rijtje gezet.

Pluk een lekker appeltje

Wanneer we het centrum uit gaan en de bossen in trekken tussen Landgoed Lievensberg, vinden we daar tuindersbedrijf Franken van de gelijknamige familie. Aan huis hebben zij een echt fruitwinkeltje waar per seizoen diverse verse groenten en fruit te koop is. Bijna alles word zelf gekweekt en dagelijks geplukt, waardoor je dus verzekerd bent van de versheid van het fruit. Voor de kinderen is een bezoekje aan het tuindersbedrijf erg leuk, omdat zij hier zelf hun fruit mogen plukken. Een verser appeltje kun je toch niet vinden! Tuindersbedrijf Franken vindt je op de Balsedreef nummer 1 te Bergen op Zoom.

Op je blote voeten

Wandelen en de natuur ontdekken is voor kinderen altijd een hele leuke belevenis. Maar het kan nog leuker door eens een bezoekje te brengen aan het Blote Voeten pad in Bergen op Zoom. Dit pad is te volgen op, zoals de naam het al zegt, op je blote voeten. Heerlijk met je blote voetjes door het mulle zand.  En krijg je zand tussen de tenen? Dan veeg je dat gewoon af aan het zachte mos. Ook kun je een weg nemen door het boomstammetjespad, waar je een beroep kunt doen op je evenwichtsgevoel. Het Blote voeten pad vind je bij Landgoed Lievensberg op de Balsedreef 5 in Bergen op Zoom.

Een hele klim!

Vooral voor de sportieve kinderen en natuurlijk de sportieve papa’s en mama’s is er een mogelijkheid om de Peperbus te beklimmen. De Peperbus? Ja zo noemen we de kerktoren van de Sint Getrudiskerk aan de Grote Markt in Bergen op Zoom. Wanneer je deze kerktoren wilt beklimmen, moet je er rekening mee houden dat je 183 treden op moet. Maar dit is zeker de moeite waard want eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht. Bij helder weer kun je zelfs tot Antwerpen kijken! En heb je de hele klim overleeft, dan krijg je eenmaal weer beneden, een officieel ‘Ger van de Gertrudis’ beklimmingsdiploma!

Laat een Reactie achter