De broers Paul (35) en Jan-Willem (38) Schram hebben een prachtig portret gemaakt van de Acht van Chaam’. Als voormalige inwoners van Chaam wilden ze graag de rijke geschiedenis van dit evenement vastleggen. De film belicht de betoverende sfeer van ons dorp tijdens deze jaarlijkse gebeurtenis en laat zien hoe belangrijk het is om dit culturele erfgoed te behouden.

De film van de gebroeders Schram focust op de mensen achter De Acht van Chaam, zoals de vrijwilligers van het comité en andere betrokkenen. Het documenteert de dorpscultuur, het doorzettingsvermogen van mensen, de liefde voor de sport en de veerkracht van het dorp. De trailer van ‘De Acht’ laat de unieke sfeer van het evenement zien en toont de trots van de inwoners van Chaam.

De film, met een duur van vijftig minuten, is geregisseerd door Jan-Willem en Paul Schram, met medewerking van Frank van Osch. De première staat gepland voor begin september in café Het Chaamse Wapen. Voor liefhebbers van wielrennen, cultuur en de unieke sfeer van dorpscultuur is deze film een absolute aanrader. De trailer zie je hieronder. Het hele artikel te lezen op Brabant Cultureel.