Na de aangekondigde reisversoepelingen voor de zomer, zitten de boekingen voor vliegtickets in juli en augustus alweer bijna op hetzelfde niveau als van mei 2019. Dat blijkt uit data van Vliegtickets.nl.

Het totaal aantal vliegtickets dat deze maand geboekt werd voor de zomerperiode (met vertrekdatum juli of augustus) zit momenteel op 92% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. De stijging in het aantal deze week geboekte vliegtickets voor de zomerperiode bedraagt daarnaast 85% ten opzichte van de week ervoor; bijna een verdubbeling dus.

Eindelijk
Sander van Veen, Manager Marketing & Yield van Vliegtickets.nl, is verheugd dat er na maanden wachten eindelijk weer een stijgende lijn in het aantal boekingen zit: “Maandenlang zagen we door het verkeer op onze website al dat er veel interesse was voor reizen naar het buitenland. Helaas bleven de boekingen uit door de negatieve reisadviezen van de overheid. Nu zien we dat er de boekingen ook effectief door het dak gaan. Wij zijn alvast bijzonder hoopvol voor de zomer!”

Populaire bestemmingen
De vijf populairste bestemmingen voor de zomer bij Vliegtickets.nl zijn op dit moment Málaga, Ibiza, Barcelona, Alicante en Mallorca.