Tilburg biedt genoeg vertier om meerdere dagen te verblijven. Dat kan in grote of kleine hotels in het centrum of aan de rand van de stad, maar ook in Bed & Breakfasts in en buiten de stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen op een boot of in een historisch fabriekspand midden in het centrum van Tilburg?

Overnachten in een voormalige pastorie behoort ook tot de mogelijkheden, zoals bij Villa Pastorie. De B&B aan de Piushaven opende ‘pas’ in 2012. Een lang gekoesterde droom van eigenaren Michel en Hanneke Deneef die eindelijk waarheid werd. De vier kamers die de pastorie ter beschikking stelt, doen aan als een cadeautje. Uitgevoerd in een authentieke sfeer, met verrassende elementen en gedurfde materialen. In kamer ‘Bad & Boek’ bijvoorbeeld kun je vanuit het vrijstaande gietijzeren bad genieten van het kabbelende water van de Piushaven. Slapen doe je in de ingebouwde bedstee. Of kamer ‘Blad & Borduur’, met vijf bedden de grootste kamer van de villa. Hier geen tv’s op de kamer maar wel leesboeken en verder vooral veel rust en ontspanning. Dineren kun je in het restaurant. Ook al een feest op zich, vooral op donderdag. Dan is het aanschuiven aan de grote eettafel en eten wat de pot schaft.

Slapen in een oude fabriek

Van hele andere orde is B&B Hoe maakt u het? De kunstige kamers bevinden zich in een historisch pand in het centrum van de stad, op loopafstand van poppodium 013, bioscoop of de schouwburg. Kamer 1 en 2 zijn met hun 20 m2 aan oppervlakte het grootst. Beide kamers beschikken over een eigen badkamer en een keukenblokje waar je koffie of thee kunt zetten. Lekkere versnaperingen kun je kwijt in het koelkastje op de kamer. Kamer 3 is geschikt voor een persoon en heeft ook eigen badkamertje en keukentje. Iedere ochtend staat er een ontbijtje klaar. Wat teveel is, kun je meenemen als lunchpakket. 

Om de hoek bij poppodium 013 ligt Bed & Breakfast Tilburg Gust van Dijk. De naam refereert aan de Tilburgse handelaar in tabak. Zijn zoon zette de zaak tot in de jaren negentig verder. Daarna werd het pand grondig gerenoveerd door Riet van Gerven en Jan-Willem van Rijnberk, een kunstenaarsduo dat al lange tijd op zoek was naar een manier om gastvrijheid aan hedendaagse kunst te verbinden. Samen bedachten ze een concept om een B&B met de sfeer van toen en nu te maken en waarbij kunst een belangrijke plaats inneemt. Zo is er op de begane grond een presentatieruimte waar wisselende projecten die te maken hebben met Hedendaagse Kunst en Vormgeving worden gepresenteerd. De liefde voor kunst zie je ook terug in de sfeervol ingerichte kamers. Er is keuze uit twee luxe gastenkamers: Orange Submarine met panorama douche, balkon en zitje of City Park Greens met rond bed, privé badkamer en apart toilet.

Schip Ahoi

Ooit al eens op een heus binnenvaartschip willen slapen? In Tilburg kan het en wel op het 90 jaar oude museale schip Stella Maris. Het schip ligt in een groene zijarm van het Wilhelminakanaal in zuidoost-Tilburg. Je logeert in de roef van het schip; dat is de oude schipperswoning. De lichte kamer is geschikt voor 1 à 2 personen. Er is een aparte douche, aparte toilet, radio en tv, internet, een magnetron en een ijskastje waar je drank en andere versnaperingen koel kunt bewaren. Ook kun je koffie en thee zetten; die is overigens gratis. De kamer is inclusief of exclusief ontbijt te boeken.

 

Laat een Reactie achter