Net zoals in elke stad heb je ook in Eindhoven een aantal Bed & Breakfasts, bedoeld voor mensen die liever wat meer vrijheid hebben. Of die de rust opzoeken.

Het verschil in de B&B’s in Eindhoven zit ‘m in de grootte of in het aantal kamers. Neem Charme B&B De Bolle Akker, aan de rand van het centrum en toch dichtbij. Het grote voordeel is dat je hier kunt parkeren op de eigen oprit. Je kunt dus makkelijk de auto laten staan, want met de bus ben je al in 15 minuten in het centrum van de stad. En met de fiets zelfs in 10 minuten. Voor de fietsen is er een opbergruimte en je kunt er zelfs je elektrische fiets opladen als die je hebt. Ook goed om te weten, is dat de B&B een eigen opgang heeft. Er is een zit-slaapkamer aanwezig met een luxe badkamer, geschikt voor 4 personen (4 x eenpersoonsbed). Mocht het nodig zijn dan kan er nog een extra kamer bijgeboekt worden met een tweepersoonsbed. Koffie, thee en soep zijn gratis. Het ontbijt is inbegrepen.

Slapen tussen Vincent van Gogh

Ongeveer aan dezelfde kant van de stad, in de wijk Tongelre, ligt woonboerderij Het Loo. De B&B bevindt zich midden in het Van Gogh gebied van Eindhoven en vlakbij de Collse Watermolen (ooit op doek vastgelegd door Vincent van Gogh) die elke zaterdag nog in bedrijf is en open voor publiek. Van daaruit kun je ook een wandeling maken langs natuurgebied De Zegge. De Bed & Breakfast beschikt over 2 ruime en lichte kamers met een eigen badkamer en toilet. Ook hier genoeg parkeerruimte en opbergruimte voor fietsen. Het centrum is op 10 min fietsen van de B&B. 

Wil je liever dichter bij het centrum zitten, kies dan voor Bed & Breakfast Hof, om de hoek bij het PSV-stadion. De B&B heeft maar twee kamers, maar je hebt wel een eigen opgang en eigen sanitair. De sleutel van de voordeur kun je meenemen of in een kastje met slot aan de buitenmuur van het HOF achterlaten. In de kamers staat een mini-bar en er is een waterkoker en koffiezetapparaat aanwezig. De kamers bevinden zich op de begane grond en hebben allebei een balkon/terras.

Slapen in een ‘mini-huisje’

En dan is er nog het Rochushofje, op 5 minuten lopen van het Van Abbemuseum, het DAF museum en dichtbij de Genneperparken waar je zowel kunt gaan zwemmen, schaatsen als een bezoek brengen aan het Historisch Openlucht Museum. Dit ‘mini-huisje’, ingericht als B&B met eigen ingang, is heel kleurrijk ingericht. Het ligt in een rustige buurt waar je ook nog eens gratis kunt parkeren. Slapen doe je op een tweepersoons slaapbank; ontbijten kan – bij mooi weer – in de tuin die grenst aan het appartement.

Laat een Reactie achter