Den Bosch is bij uitstek een stad om meerdere dagen te verblijven. Slapen kan overal in of aan de rand van het centrum. Ben je niet zo van de hotels, dan is een van onderstaande B&B’s misschien een idee.

Zoals De Bossche Beul. Klinkt misschien een beetje luguber, maar niets is minder waar. Wel waar is dat de B&B gevestigd is in het voormalige huis van de stadsbeul van Den Bosch. Het 17e eeuwse monumentale pand staat in het Uilenburgkwartier. En of je nu zakelijk op bezoek bent (‘om te bezinnen’), als Bourgondiër (‘om jezelf te laven’), als wandelaar (‘om te kuisen) of als geliefden (‘om te gonzen’)… Het kan allemaal bij deze Bed & Breakfast. De B&B heeft twee kamers met super kingsize bedden die ook uit elkaar kunnen gezet worden, een bankstel en tv op de kamer. Ontbijten kan al vanaf half zeven ‘s ochtends. Ook goed om te weten: huisdieren zijn welkom!

Waan jezelf voor een nacht in Cuba

Ben je gek op Zuid-Amerika maar is dat net iets te ver weg of laat je budget dit (voorlopig) niet toe? Boek dan een verblijf in CubaCasa. Als je voor de deur staat, kun je je bijna niet voorstellen dat je je achter de muren van het pand in een andere wereld waant. En toch is het zo. Dat merk je aan het interieur, maar ook aan de activiteiten die hier worden georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld een Salsa-clinic volgen, een flitscursus Spaans, een kookworkshop of een tocht met een heuse Cubaanse taxi. En of dat nog niet genoeg is, kun je op de bovenste verdieping van de B&B genieten van een sauna of een massage. Overigens maakt de sauna deel uit van de ‘Habitación Superieur/Wellness’ waarbij je vanuit de sauna zo de kamer inkijkt. Maar is de kamer niet geboekt, dan kan iedereen hier gebruik van maken.

Wil je ontbijten onder de appelboom? Zoek je rust, natuur en privacy? Dan moet je bij B&B Achter de Schermen zijn. Dit uniek eigen huisje in een groene oase in hartje Den Bosch is dé plek voor mensen die wel in het centrum van Den Bosch willen zitten en toch behoefte hebben aan stilte. De Bed & Breakfast is gevestigd in een antieke werkplaats met aanrecht, douche en en toilet. Het huisje beschikt ook over een zithoek, een koelkast en een magnetron om gerechtjes op te warmen. Er is geen tv aanwezig, wel een radio.

Overnachten aan de oever van de Maas

Op een kwartiertje rijden van het centrum van Den Bosch, ligt Bed & Breakfast Azzurro. De B&B ligt aan de oever van de Maas, ver van het drukke centrum af en toch dichtbij. Vanuit de B&B kun je een regiotaxi bestellen naar het centrum, maar ook fietsen is een optie. Vanuit Bokhoven zijn er allerlei fietsknooppunten die o.a. naar het centrum leiden. Azzurro beschikt over een kamer met tweepersoonsbed en een eettafel. Er is ook klein koelkastje aanwezig. Bij mooi weer kun je heerlijk buiten genieten in de tuin.

 

 

Laat een Reactie achter