Waalwijk, een stad van ruim 68 m2 meter oppervlakte en bijna 50 duizend inwoners. Een stad met vele bezienswaardigheden en diverse horecagelegenheden om een hapje te eten of te gaan stappen. Voor diegene die op zoek is naar een locatie om rond het middag uur een hapje te eten, kan dit best wel eens een hele opgave zijn om de juiste keuze te maken. Aar dat hoeft niet want wij hebben al vast een paar tips voor je op een rijtje gezet. Probeer ze gerust allemaal uit, ze zijn zeker de moeite waard.

Eetcafé City in Waalwijk

In het centrum van Waalwijk, op de Markt, vinden we eetcafé City. Wat voorheen een “gewoon” bruin café wad, werd in 1986 langzaam uitgebreid tot een eetcafé. Wim en Ina Cromvoirt namen het café over en bouwde een simpel café uit tot een gelegenheid waar je prima kan lunchen. In de volksmond word het eetcafé ook wel de huiskamer van Waalwijk genoemd. De inrichting doet aan van een bruin café, maar de gerechten welke men voor je bereid door hier zeker niet aan mee. Verse ingrediënten en goede kwaliteit staan hier boven aan de lijst. Kies bijvoorbeeld eens voor de lunchplateau City, bestaande uit een boterham met ham en kaas, boterham met kroket, klein kopje tomatensoep, spiegeleitje en een bolletje huzarensalade. Het perfecte lunchgerecht voor wie niet kan kiezen.

Restaurant Jij & Ik

Op de Grotestraat in Waalwijk vinden we restaurant Jij & Ik, een restaurant met uitstraling in een monumentaal pand. Hier kun je de hele dag door terecht voor een verse hap. Een lunch nuttigen is hier geen probleem, maar ook voor het diner kun je hier prima terecht. De kaart staat vol lekkere keuzes was het er echt niet makkelijker op maakt. Wat dacht je van een lekkere dik belegde boterham met carpaccio op truffelmayonaise of pesto, met oude geraspte Hollandse kaas? Of een salade geitenkaas met rietsuiker afgebrande geitenkaas op een salade met compote van appel en zoetzure prei. Voor de prijs hoef je het ook echt niet te laten want deze zijn allerzins redelijk. Voor een luxe lunch in een sfeervolle omgeving ga je dus gerust naar restaurant Jij & Ik.

Laat een Reactie achter