Toe aan een dagje uit? Naar een zwembad waar je kids (en jij zelf) jullie lekker uit kunnen leven is dan een goed idee. En het hoeft helemaal geen lekker weer te zijn om spannende glijbanen en wildwaterbanen op te zoeken. Weer of geen weer, een dagje zwemmen is altijd een geschikt uitje!

Zwemmen in Noord-Brabant

Zwemmen is leuk voor jong en oud! In Noord-Brabant kun je terecht bij vele binnen-en buitenbaden om lekker actief bezig te zijn met de kinderen. Subtropische zwembaden of toch liever in een buitenbad dobberen? In Brabant zijn er zelfs een hoop natuurwateren waar je veilig kunt zwemmen. Genoeg keus dus! Wij vertellen je over de leukste zwembaden in Noord-Brabant, die er genoeg te vinden zijn. Zwemplezier biedt Brabant voor het hele gezin!

1. Zwembad Stappegoor in Tilburg

In het grote sportcentrum in Tilburg, dat Stappegoor heet, ligt één van de mooiste zwembaden van Brabant. Het is een geweldige plek voor kinderen! In Zwembad Stappegoor zijn verschillende glijbanen te vinden, waaronder een tunnel met lichtjes. Ook is er een wildwaterbaan met een sterke stroming! Niet alleen de kinderen hebben in het zwembad plezier, ook is er de mogelijkheid voor ouders om even bij te komen. In de verschillende Turkse stoomcabine’s en whirlpools kom je heerlijk tot rust terwijl de kinderen plezier maken.

2. Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo

Bij Zwembad Aqua Mundo is het genieten voor jong en oud. Elk Center Parks vakantiepark heeft een prachtig zwembad en zo zijn ook de subtropische zwembaden van Aqua Mundo onderdeel van Center Parks. In dit zwembad in het Brabantse Kempervennen zijn geweldige onderdelen te vinden waar kids, maar ook ouderen kunnen genieten. Zoals een wildwaterbaan voor kinderen van 8 tot 14 jaar, bubbelbaden, glijbanen en een binnen-en buitenbad. Dat niet alleen, want het meest bijzondere aan zwemparadijs Aqua Mundo is haar koraalbad. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds is er een tropisch educatief bad gemaakt waar families de gelegenheid krijgen om de prachtige onderwaterwereld te
ontdekken. In dit bad vol tropische vissen kun je duiken in de exotische wereld.

3. Zwembad de Schelp in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom is het recreatieve zwembad De Schelp te vinden waar kinderen zich helemaal uit kunnen leven. In de supergrote waterglijbaan van 84 meter met licht-en geluidseffecten of in de stroomversnelling die je door de bochten meevoert verveel je je nooit! Ouders kunnen zelf ontspannen in één van de stoomcabines of whirlpools maar als ze ook lekker actief plezier willen maken, kunnen ze bij De Schelp ook terecht bij de familieglijbaan! Zin in een hapje of een drankje? Dan kun je terecht in het restaurant, waar je ook tegelijk zicht hebt op het recreatie bad om de kids in de gaten te houden. Voor een leuk dagje zwemmen ben je in Bergen op Zoom aan het juiste adres. De Schelp in namelijk één van de leukste zwembaden van Noord-Brabant!

4. Landal Het Vennenbos

In Hapert, een klein dorpje ten zuidwesten van Eindhoven ligt een mooi bungalowpark van Landal Greenparks. Ook dit bungalowpark is voorzien van een subtropisch zwemparadijs, zoals veel Landal Greenparks. Daggasten kunnen er ook terecht! In de leuke wildwaterbanen en spannende glijbanen hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Er is ook een golfslagbad. In het zwembad van Landal Het Vennenbos zullen jullie veel plezier beleven. Ouders kunnen wederom ontspannen in een whirlpool, infraroodsauna of een kruidenbad. Omdat dit zwembad bij een bungalowpark hoort is het wel belangrijk je bezoek van te voren te reserveren. Veel zwemplezier!