In de binnenstad van Tilburg kun je op verschillende plekken genieten van echt lekker eten. Alleen al op de Heuvelring vind je een rij aan restaurants waar het goed vertoeven is. Zin in een avond genieten van echt lekker eten volgens de Griekse traditie? Begin dan eens op onderstaande plekken.

Gezellig en kleinschalig restaurant

Grieks Restaurant Agora is slechts enkele jaren oud, maar heeft nu al zijn plaats verdiend in de top van de Griekse restaurants in Tilburg. Hier doet de bediening zijn best om je thuis te laten voelen, in een knus en gezellig restaurant. De open keuken helpt bij deze fijne sfeer.

Op de menukaart van restaurant Agora staan echte Griekse klassiekers, zoals gyros, souvlaki, mousaka en mixed grill. Of kies voor mosselen met knoflooksaus, bladerdeeg met spinazie, malse ossenhaas en stoofschotel. De kok kan ook vegetarische gerechten voor je op tafel zetten. Zoals het een echte Griek betaamd, heeft dit restaurant ook meerdere kindermenu’s.

Bij Agora kun je snel wat eten, bijvoorbeeld vooraf aan je filmavond, of uitgebreid en in alle rest je avond doorbrengen. Je hoeft alleen naar Heuvelring 33 te lopen.

Lekker eten bij ‘koning’ Minos

Grieks restaurant Minos Pallas is vernoemd naar de mythische koning Minos, die de beschaving bracht aan de inwoners van Kreta. Ook in dit restaurant proberen ze al hun gasten van het beste Griekse eten te voorzien, in een gezellige sfeer. Op de uitgebreide menukaart staan alle gerechten die je van een Grieks restaurant mag verwachten.

Geniet bij Minos Pallas van een van de vele traditionele Griekse gerechten of een specialiteit van het huis. Naast vlees staan er allerlei ovengerechten en visspecialiteiten op het menu. Of laat je gewoon lekker verrassen en neem een 3 gangen verrassingsmenu. Ideaal als je even niet wil nadenken over welk Grieks gerecht je wilt eten. Natuurlijk zijn er ook speciale menu’s voor de kinderen.

Minos Pallas is gevestigd aan de Heuvelring 224. De eigenaar heeft een tweede Grieks restaurant in Tilburg: Restaurant Rhodos.

De nieuwe Zorba de Griek

Zorba Foods Drinks & More serveert de lekkerste bekende Griekse gerechten en meer. De eigenaren zijn zussen die het restaurant van hun ouders, Zorba de Griek, vernieuwd hebben. Ze hebben hun eigen moderne twist gegeven aan de inrichting, en de menukaart. De zussen willen hiermee het tijdloze Griekenland laten zien, een plek waar het elke avond gezellig is. Op de menukaart van Zorba vind je alle lekkere voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes die ze in Griekenland kennen. Ook aan de kinderen is gedacht, al is deze menukaart wat minder uitgebreid dan bij de andere Griekse restaurants in Tilburg. Zorba is echter vooral bekend om het all you can eat concept met Griekse tapas. Dat betekent een avond uitgebreid tafelen.

Voor Zorba ga je naar de Sint Josephstraat 138, aan het einde van de Korte Heuvel in het centrum van Tilburg.

Fijne avond uit eten!

Geniet van een gezellige avond bij een Grieks restaurant in Tilburg naar keuze. Of het nu bovenstaande restaurant is of een van de andere mogelijkheden, zoals Sirtaki, De Griek of The Fat Greek.