De NKC organiseert ook in 2023 weer verschillende weegdagen voor campers onder het motto ‘Weet wat je weegt’. Op zaterdag 24 juni 2023 van 10:00 tot 14:00 uur kun je de weegbrug vinden op het terrein van Terrein Willem II, Goirlese Weg 34, 5026 PC Tilburg. Het is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

De NKC wil met deze weegcampagne de bewustwording rondom veiligheid vergroten en tegelijkertijd de drempel naar de weegbrug verlagen. Uit de weegcampagne van vorig jaar bleek namelijk dat meer dan een derde van de campers te zwaar beladen was. In Nederland is het toegestaan om met een B-rijbewijs een voertuig te besturen met een toegestane maximummassa van maximaal 3.500 kilogram.

Het is belangrijk om te weten wat het gewicht van je camper is, omdat een te zware camper niet alleen een boete kan opleveren, maar ook de rijstabiliteit en het remvermogen negatief kunnen beïnvloeden. Daarom roept de NKC camperbezitters op om zaterdag 10 juni met een volgeladen camper naar Zwolle te komen voor een representatief weegresultaat.

Dus, als je binnenkort op pad gaat met je camper en je wilt zeker weten dat je veilig en binnen de toegestane gewichten rijdt, kom dan langs op de weegbrug in Tilburg. Het is gratis en voor iedereen toegankelijk. Weet wat je weegt!

De NKC is met haar 65.000 leden de grootste camperclub van Europa. Sinds haar oprichting in 1976 biedt de NKC inspiratie en kennis voor alle camperaars in Nederland én Europa