Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows. In de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Ontdek Nederlands grootste attractiepark gelegen in het Brabantse Kaatsheuvel. De Efteling is zeer geschikt voor een dagje uit met het hele gezin want álles is mogelijk in de wereld vol wonderen.

Een dagje uit naar de Efteling is al jaren lang voor jong en oud een magische belevenis. Naast het attractiepark omvat de Efteling op dit moment een theater, twee hotels, twee vakantieparken en een golfbaan. Voor ieder wat wils. En juist de diversiteit van het park maakt haar zo bijzonder. De adembenemede attracties zorgen ervoor dat je keer op keer van een dagje Efteling geniet en nieuwe dingen ontdekt. Want vernieuwing, creativiteit en vooral fantasie staan er centraal.

70 jaar Efteling in Kaatsheuvel

Waar het in 1952 begon met het Sprookjesbos, bestaat de Efteling bijna 70 jaar later uit 60 attracties. Hieronder vallen 6 achtbanen, 3 waterattracties en 4 darkrides. Het attractiepark is verdeeld in verschillende rijken. Aan het begin van het park ligt het Fantasierijk; waar de bijzondere water- lichtshow Aquanura te zien is. Ook de overdekte familie-attractie Symbolica, een betoverend paleis waar fantasie tot leven komt, vindt je in het Fantasierijk. In het Marerijk is het Sprookjesbos te vinden, waar je kunt wandelen langs uitbeeldingen van verschillende sprookjesverhalen. De hangende darkride, de Droomvlucht, behoort ook tot het Marerijk samen met Villa Volta en nog een heleboel attracties gericht op sprookjes en mythologie. Dan is er nog het Anderrijk waar onder andere de nieuwe achtbaan Max & Moritz zich bevindt die de Bobslee heeft vervangen. In het Reizenrijk staat de Vogel Rok en kan het hele gezin genieten van Carnaval Festival. Samen met Jokie en Jet ontdek je in deze vrolijke darkride verschillende delen van de wereld en hun culturen. In het laatste rijk bevinden zich de spectaculairste attracties van de Efteling. In het Ruigrijk staan onder andere
de Python, een stalen achtbaan met loopings, de dubbele houten achtbaan Joris en de Draak en de duikachtbaan; Baron 1898.

In het park zijn ongeveer 25 horecagelegenheden. Wanneer je een dagje uit bent in de Efteling is er dus genoeg gelegenheid om daar lekker een hapje te eten of te snacken. Het aanbod aan restaurants is groot. Zo is er bijvoorbeeld een heerlijk pannenkoeken restaurant en staan er in het park verschillende kraampjes waar je eten kunt halen. De Efteling heeft ook een meerdere souvenirwinkels waar je een leuk aandenken aan het park kunt kopen.
Nog niet uitgekeken in de Wereld vol wonderen en langer willen genieten? Blijf sprookjesachtig overnachten! De Efteling heeft daarin een ruim aanbod. Waaronder de twee vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche landen. Waar je bijvoorbeeld een knus, natuurlijk gelegen huisje kunt boeken. Of blijf slapen in het Efteling Hotel! Voel je een prins of een prinses in een van de betoverende en luxe themasuites en maak jouw bezoek aan de Efteling compleet.

Kortom, de Efteling is écht de moeite waard om minstens een keer gezien te hebben. Een park waar fantasie tot leven komt en waar mooie herinneringen worden gemaakt. Dat onder een fijne sfeer. In de Wondere Wereld van de Efteling valt ontzettend veel te beleven!