Cross for the Crocus, de Oosterhoutse stichting die zich inzet voor het inzamelen van geld ten behoeve van kanker gerelateerde doelen, heeft een nieuwe voorzitterbenoemd.

Hans van Gastel zal de rol van voorzitter overnemen van Hans Molewijk, die na jarenlang voorzitterschap terugtreedt. Hij blijft wel onderdeel van het bestuur en vicevoorzitter. Hans van Gastel is sinds 2015 betrokken bij Cross for the Crocus, in verschillende rollen. Hij is verheugd om de rol van voorzitter op zich te nemen en kijkt uit naar de uitdagingen die voor hem liggen:”Ik ben vereerd om deze rol te mogen vervullen binnen de Cross for the Crocus. Samen met
het kernteam en de vrijwilligers wil ik ons blijven inzetten voor onze gezamenlijke missie. Geld inzamelen en deze verdelen onder erkende organisaties die strijden tegen kanker dan wel bijdragen aan een draaglijker leven van kankerpatiënten en hun familieleden.”

Gisteravond (red. dinsdag) was het met de extra cheque uitreiking een goed moment om het nieuws wereldkundig te maken. Deze vond plaats bij Inloophuis Poppy´s, centrum voor leven met en na kanker. Een ontmoetingsplek voor mensen die geraakt zijn door kanker. Naast Inloophuis Poppy´s zijn KWF Oosterhout en Stichting Op Den Alpe Rijen vaste jaarlijkse doelen. Tegelijk met de benoeming van Hans van Gastel als voorzitter heeft de Cross for the Crocus ook een nieuwe penningmeester gekregen, Erich Buckers. Johan Westra, die jarenlang als penningmeester en bestuurslid betrokken was bij de stichting, heeft besloten om zijn functie neer te leggen en treedt ook uit het bestuur. Ivo Horn, verantwoordelijk voor de PR & Marketing in de achterliggende jaren, heeft zijn functie ook neergelegd en stop als bestuurslid.

Cross for the Crocus bedankt Johan en Ivo voor hun tomeloze inzet en betrokkenheid bij de stichting.