Na maanden repeteren mogen de theatertalenten van Phoenix Cultuur weer het podium op voor het jaarlijkse Theaterfestival Windkracht. Van 5 t/m 14 april spelen zij voorstellingen voor jong en oud, op de Noordkade in Veghel.

Verschillende stukken

Via een schrikkelkast, een chocoladekoek-machine en een echte videogame voert Windkracht ’24 je mee. Je gaat naar een betoverend Sprookjeshotel, Wonderland, een bejaardentehuis én het eiland van de Maximonsters. Onderweg kom je ook nog een dj, een grote kliederboel en bijzonder wezentje en wat verdwenen dorpsbewoners tegen.

Deze editie staan de volgende stukken op het programma: Floddertje, Luca en de Luchtfietser, de Zaak Kluitjes, Het Sprookjeshotel, De Schrikkelkast, Disney Draait Door, Alice in Wonderland, Game Over, Wonderkind, Max en de Maximonsters en Het Avontuur van Steenrijk.

Fantasiewerelden

De jonge makers werken met veel enthousiasme mee aan het artistieke proces. Zij transformeren op het podium in een sprookjesprinses of monster. De verbeeldingskracht en het publiek wordt geprikkeld tijdens de voorstellingen.

Lilian van Overbeek, docent en coördinator Theater & Dans van Phoenix Cultuur zegt hierover: “We duiken deze editie allerlei fantasiewerelden in. De verhalen zijn gebaseerd op onder andere sprookjes en kinderboeken, waarin de kinderen en jongeren helemaal in die fantasierijke rollen kruipen.”

Programma

Theaterfestival Windkracht ’24 biedt een veelzijdig programma met voorstellingen voor alle leeftijden. Spanning, humor, een lach en een traan, zang en dans: het komt allemaal aan bod. De kaartverkoop loopt hard, sommige voorstellingen zijn zelfs al uitverkocht. Wacht dus niet te lang met het bestellen van tickets.

Kaarten kopen of reserveren

Tickets voor de voorstellingen zijn €5,00 en zijn online te bestellen.

  • Bekijk deze website voor meer informatie en het volledige programma