Als je zin hebt in een spannend uitje met het gezin of met vrienden, dan zijn de escape rooms in de regio Helmond zeker een aanrader.

Maar voordat het zover is, leggen we je uit wat een escape room precies is. Dit is namelijk een groepsactiviteit en je bent samen met anderen in crime. Het doel is om binnen een bepaalde tijd een mysterie op te lossen. Je gaat samen op zoek naar de oplossing door puzzels en raadsels op te lossen. Gemiddeld gezien heb je een uur de tijd om uit de betreffende kamer te ontsnappen.

De deur gaat op slot…

Als jullie in de kamer zijn dan gaat de deur op slot. Je gaat proberen om samen met vrienden, familie of collega’s te ontsnappen en dit kan uit één kamer zijn, maar het kunnen er ook meerdere zijn. Tijdens het spel heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van cryptische aanwijzingen. Aan de hand van deze tips kun je stapsgewijs naar de sleutel of code toe werken en dan de deur openen. Als het je lukt om binnen de afgesproken tijd de kamer te verlaten dan heb je gewonnen, maar het lukt lang niet iedereen. De spanning zal dan ook zeker voelbaar zijn als je probeert te ontsnappen tijdens jouw spelmoment in de escape room.

Uitdagend speelmoment

Het is een hele uitdaging om samen te ontsnappen uit de escape room. Het gaat er om dat je samen puzzels op gaat lossen, je volgt aanwijzingen op en je moet verbanden zijn om te kunnen ontsnappen. Als je binnen bent en de deur gaat dicht, dan wordt het spannend, dit is ook echt voelbaar. Lukt het je om samen te werken en binnen de tijd te ontsnappen? Je kunt het zelf proberen bij de escape rooms in de regio Helmond.

Escaperoom Geldrop

Bij de escaperoom in Geldrop zijn regelmatig nieuwe kamers waar jij samen het avontuur aan kunt gaan. De escaperoom genaamd Missie Pindakaas is hier aanwezig en bestaat al sinds 2006. Je kunt er met 2-6 spelers per keer gebruik van maken. Het doel is hier om de gouden pindakaas pot te stelen.

Escaperoom Helmond

Aan de Kanaaldijk Noord-Oost 18a in Helmond vind jij de escaperoom. Je speelt hier met minimaal 2 en met maximaal 6 personen. Er zijn verschillende kamers waar je uit kunt kiezen en arrangementen.

Escaperoom Someren

OTS Someren, gelegen aan de Trasweg 9, daar vind jij de escaperoom. Er zijn verschillende mogelijkheden, je vindt hier ook escaperooms vanaf bijvoorbeeld 4 tot en met 14 spelers en die hebben een tijdsduur van 75 minuten. Het is een moeilijke ruimte om te kunnen ontsnappen en geschikt voor mensen vanaf 16 jaar. Lukt het jullie om hier samen uit te komen?

Kies een escaperoom in Helmond en de regio

Een spannend moment, maar ook een leuk moment waar veel mensen naar uitkijken als zij een escape room gaan bezoeken. Probeer ze allemaal maar eens uit en als je de smaak eenmaal te pakken hebt zijn er nog veel meer kamers waar je het avontuur aan kunt gaan.