Waarom moet een dagje uit geld kosten in Brabant? Dat hoeft namelijk lang niet altijd zo te zijn. Er zijn meer dan genoeg gratis dagjes uit in Brabant te vinden en te plannen en mocht je ze nog niet weten, lees dan snel verder. We geven je namelijk tips voor een gratis dagje uit in Brabant en zo ga je met zijn allen veel plezier beleven zonder dat het geld moet kosten! Het gaat er om dat je samen bent en samen wat kunt doen, gezelschap, lachen en genieten, dat is veel waard!

Eekhoorn Experience

Samen met de kinderen een bezoekje brengen aan Eekhoorn Experience in Etten-Leur is iedere keer weer de moeite waard. Je gaat hier samen speuren en de dieren voeren. Kinderen kunnen hier veel leren over de dieren en zullen hier een leuke dag beleven.

Kinderboerderij de Elzenhoek

Een dagje uit met de kinderen kan alleen maar leuk worden als je de kinderboerderij Elzenhoek gaat bezoeken in Oss. Hier zie je de konijnen vrij rondhuppelen, de schapen en geiten komen na een tijdje bij je kijken en snuffelen. Het zijn namelijk erg nieuwsgierige beestjes. Kinderen kunnen hier knuffelen met de dieren en ook veel over alle diersoorten te weten komen.

Pluktuin Uden

Als je naar Uden gaat voor een leuk dagje uit in Brabant kun je de pluktuin Sprankenhof eens bezoeken. Hier mag je namelijk zelf groenten oogsten. Je bent dan heerlijk buiten, echt vers en een heerlijke geur, daar zullen kinderen erg veel leren en volop genieten!

Belcrum Beach Breda

Lekker genieten van het strand maar niet ver willen rijden? Bij Belcrum Beach in Breda kun jij het strandgevoel snel ervaren. Midden in de stad kun jij genieten van wat het strand jou ook te bieden heeft, een erg leuk dagje uit met de kinderen! Bekijk het overzicht van de Brabantse stadsstranden.

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Brabant is een mooie provincie en dat kun je samen met de kinderen ervaren als je een bezoekje brengt aan de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Begin bij het bezoekerscentrum Oisterwijk en dan kun je vanuit daar wandelen of fietsen door de mooie natuur. Er is voor de kinderen ook een mooie natuurspeeltuin aanwezig.

Vesting Kleine Schans in Terheijden

In Terheijden kun je heerlijk picknicken met de kinderen of wandelen bij de Kleine Schans. Dit hoort bij de Zuidwaterlinie. Ook is er een leuke uitkijktoren, een mooi park en een speelfort voor de kinderen. Een fijn dagje uit samen in Brabant.