Bijna 500 enthousiaste amateurs van alle niveaus en alle leeftijden voegen zich dit weekend bij het professionele orkest philharmonie zuidnederland en brengen hun publiek in vervoering. Honderden belangstellenden verzamelden zich vandaag in de Piazza rondom het orkest en op de vides.

De eerste uitvoering van Philmob 2023 was vrijdagavond 23 juni in de Piazza in Eindhoven. Een geweldige performance in de openbare ruimte. Een onvergetelijke ervaring voor zowel de amateurs als zeker ook voor de professionals. Het publiek dat in de binnenstad aan het winkelen was, werd verrast met een kippenvel moment. Populaire, toegankelijke klassieke stukken werden gespeeld door het geweldig grote gezelschap van professionals en amateurs.

Duncan Ward, de chef-dirigent van philharmonie zuidnederland is zelf zeer enthousiast over dit evenement. “Fantastisch is dit”, vertelt de Britse Ward, “er is niets krachtigers voor muzikanten om samen in een orkest te spelen, zoals hier. Verschillende generaties die we op deze manier bij elkaar brengen.”

Stefan Rosu bracht het idee binnen het orkest: “Dit project mondt uit in één groots muzikaal evenement. In de openbare ruimte, mét publiek. Daarmee maken wij zichtbaar wat een professioneel orkest kan betekenen voor de muziekcultuur van een regio, hoe muziek leeft en verbindt.”

De Philmob gaat dit weekend ook nog plaatsvinden in Den Bosch (Zaterdag 24 juni, 19.00u Parade) en Heerlen (Zondag 25 juni, 15.00u Corio Center