Op zaterdag 17 juni, de Dag van de Architectuur, organiseert stichting BLASt haar jaarlijkse fietstocht door Breda.

Thema van de Dag van de Architectuur is Toegang │Toegankelijkheid. Twee Bredase architectenbureaus maken voor de gelegenheid hun projecten en wat hen inspireert toegankelijk; ze geven tijdens de fietstocht een rondleiding langs deze bijzondere plekken. In de ochtend neemt Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten deelnemers mee langs de Triple O Campus, de Koning Willem Alexanderbrug, het station, de fietsbruggen Claudius Prinsenlaan en Dok 64.

In de middag gaat havermans : hielkema architecten met  de deelnemers naar de bruggen en het rioolgemaal Nieuwe Mark, naar Villa VtK, geeft op kantoor een presentatie over The Marker en bezoekt vervolgens de bouwplaats van The Marker.

De lunch en de afsluitende borrel vinden plaats op het dakterras van The Office, het voormalige Kadaster. In het voormalig Kadaster is op deze dag ook de expositie De grote verbouwing van Brabant te bezoeken. Drieëndertig projecten gaan in op de vraag hoe ontwerpkracht kan bijdragen aan de grote ruimtelijke opgaven in Noord-Brabant.

Datum: zaterdag 17 juni
Start ochtendprogramma – Blushuis, Reduitlaan 33: ontvangst met koffie en thee, vertrek om 9.00 u. met aansluitend lunch om 12.00 u.
Start middagprogramma – The Office (Rooftopbar), Markendaalseweg 44: ontvangst met lunch om 12.00 u. vertrek om 12.30 u. met afsluitend borrel om 16.30 u.

De kosten voor deelname zijn € 8,70 inclusief lunch. Aanmelden kan via deze link.

Ook in Tilburg, Eindhoven en Schaijk zijn er diverse activiteiten tijdens de Dag van de Architectuur.