Je wil gezellig uit in Brabant met het gezin? Een goede keuze, want deze mooie provincie heeft jong en oud erg veel te bieden. Dit is dan ook het moment om je eens te verdiepen in de vele leuke uitjes die er zijn. Ga er daarom maar eens goed voor zitten en laat je inspireren door onze tips. We hebben namelijk een paar leuke uit in Brabant met het gezin tips voor je. Zo wordt een bezoekje aan het mooie Brabant nog leuker voor iedereen!

De Biesbosch bezoeken

Als je naar Brabant komt is een dagje uit bij Nationaal Park de Biesbosch zeker een aanrader. Het is namelijk een waterrijk natuur en recreatiegebied wat ligt in Noord-Brabant en Zuid-Holland. Bij de Biesbosch is altijd genoeg te doen en zien. Je kunt hier genieten van een rondvaart, maar je kunt ook een wandeling maken en het gebied zelf verkennen. Je kunt ook in een retro scooter stappen of in een Tuk Tuk en dan genieten van de omgeving.

Kano huren

In Brabant zijn verschillende plaatsen waar je een kano kunt huren en dan heerlijk het water op kunt met het hele gezin. Je zou ook zelf kunnen kanoën in de Biesbosch en dat is zeker een aanrader. Misschien zie je zelf wel de bevers en zo kun jij de hele dag heerlijk genieten van de buitenlucht en het avontuur. Je hebt 2 en 3 persoons kano’s en dan kun je zelf bekijken waar je gebruik van wil maken. je zou als je bij de Biesbosch zou willen kanoën kunnen beginnen op de Hofmansplaat midden in de natuur bij het Nationaal Park de Biesbosch.

Dierenrijk

Een leuk uitje in Brabant voor het hele gezin is een dagje Dierenrijk bezoeken dichtbij Eindhoven. Je vindt hier honderden dieren zoals tijgers, zeehonden, olifanten en ijsberen. Maar kinderen kunnen hier ook volop rennen, spelen en klimmen. Iedereen zal het zien als een leerzaam dagje uit. Kinderen kunnen ook heerlijk spelen bij de Power Schildpad of in de grote speeltuin. Er zijn ook veel dierenshows die je bij kunt wonen en dan kom je veel over de dieren en de voeding te weten.

Klimbos Brabantse Wal

Heerlijk 3,5 uur klimmen met het hele gezin is mogelijk bij het Klimbos de Brabantse Wal, gelegen in Bergen op Zoom. Je hebt hier acht verschillende klimavonturen en 120 verschillende overgangen door het bos. Samenwerken, veilig het eindpunt bereiken en veel plezier maken samen, dat is waar het hier om gaat.