Het is altijd fijn als je er een dagje op uit kunt gaan, maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend.Gelukkig zijn er altijd genoeg dagjes uit in Brabant voor senioren te vinden en zo kan iedereen toch genieten van de mooie provincie. Heb jij er al eens over nagedacht waar je graag naar toe wil? Met onze tips voor een dagje uit in Brabant voor senioren gaat het vast en zeker goedkomen. Laat je maar eens inspireren en dan heb jij binnenkort een hele mooie dag in het mooie Brabant.

Rondvaart Biesbosch

Een dagje uit voor senioren, ze kijken er vaak erg naar uit en zeker als je weet dat je een rondvaart gaat maken over de Biesbosch. Meestal is het een 2 uur durende rondvaart, de schipper zal dan het een en ander vertellen over de omgeving en daarbij kun je zowel binnen als buiten zitten. Bij het reserveren is het goed om te kijken welke schepen rolstoelvriendelijk zijn, dit kun je ook aangeven als je gaat reserveren. Parkeren is heel goed mogelijk en het is dan ook goed bereikbaar. Als je met de fiets bent dan kun je deze bij de opstapplaats stallen, want je fiets mag niet mee aan boord.

Rondvaart Heusden

Als je het oude stadje Heusden aan de Maas wat beter wil leren kennen dan is een dagje uit met een rondvaart een leuke optie. Je gaat vanuit de haven vanuit Den Bosch naar de Dieze en dan naar het dorpje Engelen. Je gaat daar de sluis is en dan maak je het schutten van heel dichtbij mee. Vanuit de Maas passeer je Bokhoven, Ammerzoden en Well. Het duurt ruim twee uur en dan kom je aan in Heusden en daar ga je het stadje verkennen.

High Tea op de Dommel

Houd je van varen en van high tea? Dan is een rondvaart over de Dommel een goede optie met een mini high tea. Je krijgt hierbij heerlijke zoete en hartige hapjes en onbeperkt koffie en thee. Het hele jaar door is dat volop genieten, je leert nieuwe mensen kennen, kunt gezellig een praatje maken en ziet veel van de omgeving.