Ieder jaar op 2e Pinksterdag is het de Dag van het Kasteel. Ook in Deurne, dit wordt gevierd met live muziek, drankjes, heerlijke hapjes en activiteiten voor jong & oud.

Er is vanaf 14.30 muziek te horen,.

Historie van het kasteeldomein Deurne

Kasteeldomein van Deurne met Groot kasteel, nu een ruïne stamt oorspronkelijk uit de 14e eeuw. Het werd deels verwoest door Engels granaatvuur bij de bevrijding van Deurne in 1944. Het Dinghuis is van oorsprong bijgebouw van het kasteel en locatie van de rechtbank in de 17e en 18e eeuw, nu is er een horecagelegenheid gevestigd.

Dag van het Kasteel

Dit jaar is het thema ‘Aan Tafel!’, waarbij de focus wordt gelegd op de voedselcultuur van kastelen en buitenplaatsen.

Eén van de belangrijkste aspecten van het leven en van cultuur is eten. Zonder eten is er geen leven mogelijk wat ervoor zorgt dat een groot gedeelte van het leven in het teken staat van voedsel. Dit was zeker ook het geval bij kastelen en buitenplaatsen. Ze hadden bijvoorbeeld vaak hun eigen moestuinen, enorm veel keukenpersoneel, uitgebreide tafeletiquette en prachtige serviezen. Eten was niet alleen noodzakelijk maar ook een luxe en een manier om met hun rijkdom te kunnen pronken.

Ook nu zijn kastelen, buitenplaatsen en eten nog vaak met elkaar verbonden. Veel kastelen en buitenplaatsen zijn namelijk tegenwoordig een horeca locatie. Opnieuw worden veel locaties gebruikt voor heerlijke diners en gezellige ontbijtjes.