Met de aankondiging van de laatste namen is de line-up voor Bevrijdingsfestival Brabant compleet! Naast Jett Rebel, Navarone en Ambassadeur van de Vrijheid Sam Feldt schitteren o.a. MEROL, Lee Bains III & The Glory Fires en Mario Batkovic op Bevrijdingsfestival Brabant. Samen zorgen ze voor een groot vrijheidsfeest op 5 mei bij de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch!

Bevrijdingsfestival Brabant presenteert een line-up met vele stijlen, artiesten en muziek uit alle delen van de wereld. Bevrijdingsfestival Brabant laat met deze fascinerende verscheidenheid, regelmatig afkomstig uit Nederland, het diverse gezicht van onze samenleving zien. Het spanningsveld tussen dichtbij en ver weg, tussen traditie en vernieuwing. Juist op dat snijvlak vonkt de energie en dat hoor je terug op de drie podia van Bevrijdingsfestival Brabant 2019.

Mainstage

 • De rockband Navarone maakt een mix van seventiesrock en alternatieve rock en heeft het dit jaar geschopt tot de finale van The Voice of Holland.
 • De vijfkoppige band Mamas Gun is een diverse, pittige en fabuleuze band uit London. Ze staan bekend om hun soul en motown sound.
 • De Ambassadeur van de Vrijheid die dit jaar naar Bevrijdingsfestival Brabant komt is de Boxtelse DJ met een feel-good sound Sam Feldt!
 • Russkaja is precies het tegenovergestelde van ‘easy listening’ muziek. De Oostenrijkse polka beats zijn de schrik der verschrikkingen voor alle Russische volksmuziek.
 • De artiest die zonder twijfel hoge ogen gooit is Jett Rebel. Deze muzikale alleskunner blijft zichzelf opnieuw uitvinden, geen festivalpodium is hem vreemd en hij deed meerdere tours in het buitenland.
 • Massada heeft met hun uitgebreide gebruik van percussie instrumenten een nieuwe sound in Nederland geïntroduceerd. Een mix van hun Molukse moedercultuur met een Zuid-Amerikaans ritme en oosters temperament.

Sena Performance Stage

 • De 20-jarige Frans-Nederlandse zangeres Louise Lane speelt catchy nummers met een vintage vibe. Haar door folk en rock geïnspireerde songs gaan veel over vrijheid. Vorig jaar heeft ze de muziekwedstrijd Make Noise for Freedom gewonnen en daarom verdient ze dit jaar haar eigen plek op het Bevrijdingsfestival Brabant podium.
 • Op half oor niveau is het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest een geslaagde grap, maar wie met aandacht luistert hoort een serieuze en bekwame muzikant in Nederlandstalige rock ’n roll, die zijn doorwrochte liefdesliedjes brengt met een knipoog en een traan.
 • De Eindhovense Nona is pas begin twintig maar heeft de stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul en vooral hartverwarmend.
 • Ze doet niks liever dan muziek maken met haar band en haar nummers live brengen, naar iedereen, overal.
  In 2018 werd de veelbelovende band, Sonny Ragg opgericht. Op hun eigen manier zet de Bossche band hun funk, ritme en rauwe beats neer.
 • De dampende rock ‘n roll show van The Grand East zal altijd bij blijven. Maar ze zijn terug met een nieuwe sound, het album staat op spanning als een ballon die elk moment kan knappen.
 • MEROL weet met haar catchy Nederlandstalige popmuziek vele harten te veroveren. Deze roodharige femme fatale is lekker met de meiden, charmant, ondeugend en een tikkeltje ordinair.

Noord-Zuid Stage

 • De Zwitsers, Bosnische Mario Batkovic heeft als missie om alle mogelijkheden van de accordeon te ontdekken, zonder enige effecten of loops. De connectie tussen hem en zijn instrument is indrukwekkend.
 • Broadway Brass is een lust voor je oren en lichaam. Deze tienkoppige band krijgt het voor elkaar om dance, hip-hop en pop in één mash-up te gooien. Een tikkeltje eigenwijs en gedurfd zijn ze zeker.
 • Verwacht van de band Yīn Yīn disco, funk en een elektronische verrassing. Deze jongens hebben Zuid-Oost-Aziatische muziek van de 60’s en 70’s gebruikt als grootste inspiratiebron.
 • Het viertal uit Birmingham, Alabama creëert een combinatie van diepe punk maar ook soul, power pop, country en gospel. Van Lee Bains III & The Glory Fires krijg je een goede mix van teksten en muziekstijlen met een super hoog energie level.
 • Het Noord-Zuid Stage trapt af met 6 optredens van de tussen de 14 en 26 jarige finalisten van wedstrijd Make Noise for Freedom. Inschrijven voor deze wedstrijd is nog mogelijk tot 1 april via de website van Bevrijdingsfestival Brabant.

Özcan Akyol vind je deze editie niet als schrijver maar als spreker op Bevrijdingsfestival Brabant. Akyol trapt af met een Vrijheidscollege als onderdeel van het Get Together for Freedom programma waarin hij maatschappelijke thema’s op prikkelende wijze aan de kaak stelt. Kaartjes hiervoor zijn via de website van Bevrijdingsfestival Brabant te koop.

Laat een Reactie achter