Van 17 t/m 19 mei 2024 vindt de 50e editie van Jazz in Duketown plaats! Ook dit jaar heeft het grootste gratis jazzfestival van Nederland een waanzinnige line-up samengesteld.

In de binnenstad van Den Bosch kunnen bezoekers bij de verschillende podia genieten van artiesten als Jett Rebel, Shai Maestro Quartet, Fergus, McCreadie Trio, Eric Vloeimans’ HotSpot, Jimmy Rosenberg Trio, Venus Tunes Live XL en Ronald Snijders Sextet. Van steengoede jazz trio’s tot charismatische zangers en van explosieve drums tot jazzy hiphopsounds; alles is te vinden op dit festival.

Jazz voor alle leeftijden

Het festival richt zich op jazz en aanverwante muzieksoorten, zoals soul en funk gerelateerde jazz. Jazz in Duketown programmeert ook nieuwe, aankomende bands, die later te zien zijn op andere (niet jazz) festivals. De brede en vernieuwende programmering laat zien dat jazz voor alle leeftijden is.

Talentontwikkeling

Jazz in Duketown biedt een podium voor nieuwe talenten. Naast de programmering van nieuwe, opkomende bands, is het festival een springplank voor studenten aan conservatoria. Voor de Conservatorium Talent Award strijden de beste jazz studenten van de acht conservatoria uit Nederland om de felbegeerde Conservatorium Talent Award. De winnaar treedt op tijdens Jazz in Duketown en wordt ondersteund met onder andere workshops.