Na een dagje winkelen of de binnenstad verkennen is het heerlijk als je niet meer zelf hoeft te koken. Toch? Dus is het logisch dat je dan naar een goed restaurant in Den Bosch centrum wilt. In feite heb je keuze genoeg, maar als fijnproever kun je eens beginnen met een van onderstaande restaurants.

Kleurrijk zoals Picasso

Picasso restaurant noemt zichzelf een kleurrijk restaurant in de binnenstad van Den Bosch. Kleurrijk is het zeker, met een bont palet van Zuid-Europese gerechten op de menukaart. Maar ook gewoon overheerlijk vlees, Noorse en Hollandse garnaaltjes en een vegetarische burger. Ze hebben eigenlijk voor iedere smaak een geschikt gerecht.

Picasso is al een aantal keer op rij verkozen tot ‘Leukste restaurant van Den Bosch’. Dat komt vast en zeker door de sfeervol ingerichte ruimtes, de gastvrijheid en de te overkappen en te verwarmen binnentuin. Je kunt ze vooraf eventueel ook vragen naar een dinerarrangement, mocht je met een grotere groep willen.

Picasso Restaurant vind je in een monumentaal pand aan de Kerkstraat 49, een beetje verstopt tussen twee winkels in.

Eten bij een ‘Liefdesbaby’

De eigenaren van Noemme noemen hun restaurant in Den Bosch centrum een liefdesbaby. Hier delen ze hun wens om minder vlees te eten met al hun gasten. Wees gerust, er staat wel degelijk vlees of vis op het menu. Maar hun uitgangspunt blijft een lekker vegan gerecht, zoals een smaakvolle curry, Tarte Tatin Geitenkaas en cannelloni van prei.

Bij Noemme betaal je misschien iets meer dan bij een gemiddeld restaurant. Je krijgt er wel overheerlijk eten voorgeschoteld, en niet alleen in de avond. Noemme is ook open voor ontbijt, lunch en borrels. Dus ook als je een feestje of zakelijke vergadering wilt vieren, is dit de plaats om heen te gaan. Liefhebber van alcohol? Noemme heeft twee sommeliers en een cocktail master in dienst. Voor Noemme loop je naar de Korte Putstraat 1-G.

Fine dining met Citrus twist

Restaurant Citrus staat bekend om de eigentijdse, intieme en persoonlijke setting. Je bent hier te gast bij de twee eigenaren, de ene is chef-kok en de ander gastvrouw en gezicht van het restaurant. Ze doen er alles aan om jou een onvergetelijke avond te bezorgen.

Bij Citrus voelt het alsof je eet in je eigen knusse eetkamer. Met natuurlijk onmiskenbaar lekkere gerechten. Dat mag ook wel, want ze hebben een vermelding in de Michelingids van 2020. Daarom kun je ook kiezen voor een 3, 4, 5 of 6 gangen diner. Je wordt vriendelijk ontvangen en krijgt uitleg over het eten en natuurlijk over de wijnen, inclusief advies over welke wijn het beste bij elk gerecht past.

Voor een aangename avond uit eten in een knus restaurant, bezoek je Citrus aan de Lange Putstraat 7a.

Eet smakelijk!

Dit zijn drie willekeurige voorbeelden van restaurants in het centrum van Den Bosch waar je lekker kunt eten. Uiteraard heb je veel meer keus, als je alleen al de binnenstad in loopt. De Korte Putstraat is een goed begin, waar niet alleen Noemme is gevestigd, maar ook bijvoorbeeld Italiaans restaurant Onesto, restaurant 7evenden hemel en Bistro Borage. Veel plezier!