Vier dit jaar met ons de vrijheid op Bevrijdingsfestival Brabant 2024. Deze 5 mei gaan we het wederom groots vieren op de Pettelaarse Schans in ‘s-Hertogenbosch.

De Ambassadeur van de Vrijheid, topbands, acts en activiteiten voor jong en oud. Vrijheid vier je samen!

Jaarthema

Het thema voor 4 en 5 mei 2024 is Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid. Met dit thema vraag het Nationaal Comité in het jaar dat de lustrumviering van 80 jaar vrijheid in september van start gaat, aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn.

Maar ook breder werkt de Tweede Wereldoorlog door, zoals in de manier waarop we naar de wereld kijken. Alleen in een land zonder oorlog, waar mensenrechten worden nageleefd en waar geen onderdrukking is, kan een samenleving goed functioneren. Daarom voeren we op 5 mei dat wij in een democratie leven. Een land waar iedereen mag meedenken en meebeslissen, vraagt om ieders verantwoordelijkheid.

Bosschenaar FLEMMING

Wende, Son Mieux, Claude en FLEMMING verspreiden dit jaar de boodschap van vrijheid met belangrijke projecten en performances op de Bevrijdingsfestivals van Nederland. Bevrijdingsfestival Brabant heeft voor de aankomende editie niemand minder dan FLEMMING bovenaan het affiche staan. De geboren en getogen Bosschenaar reist af naar de Pettelaarse Schans met een setlist vol catchy hits en een tas met verhalen.

Bevrijdingsfestival Brabant is gratis te bezoeken.