Er is veel te bekijken, ontdekken en vooral te doen in Stedelijk Museum Breda. Kom je ook eens langs in de Boschstraat in Breda? (Foto Tom Heerschop)

De gehele zomervakantie is het vernieuwde museum  zes dagen per week geopend. Volwassenen en kinderen kunnen van  alles doen dat aansluit bij de tentoonstellingen. Volg de interactieve  Familiesporen in de vaste tentoonstellingen, doe een gekke uitvinding in de ‘Fabriek van Breda’ of werk samen met een echte kunstenaar aan kleurrijke ramen voor het Speelhuis.

Familiesporen bij de nieuwe vaste tentoonstellingen 

Voor families zijn er interactieve Familiesporen door de nieuwe vaste  tentoonstellingen. In De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land valt  veel te ontdekken en te doen. Van de tafelmanieren uit de tijd van de  Nassaus tot kleurplaten die je kunt scannen en laten bewegen in de oude  stad. 

Door de andere tentoonstelling Ambitie & Verlangen loopt een tweede  Familiespoor. Daarin vertellen vreemde oude voorwerpen hun verhaal en  kun je raden waarvoor ze gebruikt werden. In de ‘Fabriek van Breda’ bedenk je slimme of leuke oplossingen voor allerlei gekke problemen.